Incendiu intr-un bloc din Drobeta Turnu Severin: un copil a murit

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 16:07
1776 citiri
Incendiu intr-un bloc din Drobeta Turnu Severin: un copil a murit
Foto: Antena 3

Un incendiu puternic a izbucnit luni in mansarda unui bloc din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au gasit corpul carbonizat al unui copil, intr-unul din apartamentele distruse de flacari.

Locatarii au fost evacuati, informeaza Antena 3. Pompierii au intervenit cu cel putin sapte autospeciale.

Pe tot parcursul incidentului au existat informatii contradicatorii cum ca o fetita de 15 ani s-ar afla in mansarda cladirii. Desi informatia nu a putut fi confirmata initial, ba chiar a fost negata de autoritati, in cele din urma pompierii au confirmat ca intr-unul dintre apartamentele afectate a fost descoperit corpul carbonizat al unui copil, cel mai probabil chiar fetita in cauza.

Potrivit primelor informatii, incendiul a pornit din cauza unei fetite de 15 ani cu probleme mentale, care locuia la mansarda. Se pare ca aceasta s-a jucat cu un fular caruia i-a dat foc, fiind singura acasa. Incendiul a afectat intreaga mansarda, aproximativ 200 de metri patrati.

Desi vecinii au anuntat inca de la inceput ca fetita a ramas in casa, membrii echipelor de cautare nu au confirmat pana cand nu au ajuns la apartamentul cu pricina.

"Avem echipe de cautare-salvare, cautam intr-una prin interior, insa nu am gasit nicio victima pana acum. Am limitat focul la nivelul mansardei, sa nu ajunga la nivelul apartamentelor. A plecat focul de la un apartament. Oamenii sunt evacuati, nu exista nicio problema. Avem 7 autospeciale si ne straduim sa facem fata. Ne-a incuract foarte mult informatia asta, daca nu este adevarata, pentru ca am mobilizat foarte multe forte pentru cautare si n-am gasit nimic. Nu se confirma pana la aceasta ora informatia ca o fetita de 15 ani cu handicap ar fi ramas in bloc. Nu este niciun pericol de explozie, nu exista alimentare cu gaz, exista butelii", a declarat, la Realitatea Tv, Constantin Florea, inspector sef ISU.

Florea a confirmat ca sursa de apa cea mai apropiata se afla la circa un kilometru. Inspectorul ISU a explicat ca mansarda nu este locuibila, iar din aceasta cauza pompierii nu pot patrunde in interior.

"Am evacuat oamenii, echipele de salvare au cautat in fiecare apartament si am cautat sursele de incendiu (ex. butelii) si nu exista pericol pentru extinderea incendiului la etajul inferior", a mai spus reprezentantul ISU.

"Blocul are 84 de apartamente. A luat foc mansarda, unde se afla 12 apartamente. Bate vantul, va fi greu de salvat mansarda acestui bloc. Apa este la bloc, era racordat la toate utilitatile. Blocul a fost dat in folosinta in urma cu sase luni, a fost construit cu toate avizele, toate autorizatiile necesare", a declarat primarul orasului Drobeta-Turnu Severin, Constantin Gheorge.

"Nu avem apa in zona, nu putem sa folosim foarte multa apa. Arde doar astereala de la mansarda si undeva in mansrda. Avem oameni in interior, la ultimul. (...) Mai sunt doar focare izolate, il vom lichida in totalitate. Au venit toate fortele, singura problema este insuficienta apei", a declarat Florentin Dragomir, inspector sef adjunct ISU Mehedinti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#incendiu copil mort, #incendiu Drobeta Turnu Severin , #incendiu