Incendiu mai mare ca Chicago: Pompierii spun ca nu-l pot stinge, asteapta sa ploua

Vineri, 06 Mai 2016, ora 17:40
4488 citiri
Incendiu mai mare ca Chicago: Pompierii spun ca nu-l pot stinge, asteapta sa ploua
Foto: Twitter/Jstuffcocrimlaw

Incediul devastator din Canada, care a izbucnit duminica si a ajuns sa fie de marimea orasului Chicago, continua sa se extinda din cauza vanturilor puternice, iar pompierii spun ca, oricate eforturi ar face, nu il pot stinge decat daca sunt ajutati de ploaie.

Flacarile au izbucnit in apropiere de orasul Fort McMurray din provincia Alberta, pana in acest moment fiind evacuati aproape 90.000 de oameni. Oficialii canadieni au informat, vineri, ca ar putea dura chiar saptamani pana cand focul va fi stins, iar oamenii se vor putea intoarce acasa, arata NBC News.

"Pagubele produse comunitatii din Fort McMurray sunt foarte mari, iar orasul nu este sigur pentru locuitori. Pur si simplu nu este posibil, nici responsabil, sa speculam in jurul momentului in care cetatenii se vor putea intoarce. Tot ce stim este ca nu va fi o chestiune de zile", a declarat premierul provinciei Alberta, Rachel Notley.

Seful pompierilor municipalitatii, Darby Allen, a aratat ca echipajele de interventie fac tot ce pot, insa nu vor reusi sa stinga focul daca nu ploua. Iar prognoza meteo nu este deloc imbucuratoare, pentru ca regiunea nu va vedea niciun strop de ploaie in urmatoarele zile.

"Indiferent cate cisterne cu apa vom arunca din aer, nu vom putea opri acest foc. Va continua sa arda la intensitate mare in urmatoarele zile, pana cand va ploua", a spus acesta, adaugand ca ramane inca necunoscuta cauza incendiului ce se intinde pe zeci de mii de hectare.

Premierul Rachel Notley a anuntat ca incendiul s-a amplificat masiv, devenind de opt ori mai mare de miercuri pana joi dupa-amiaza. Flacarile s-au extins de la 10.000 de hectare la 85.000 de hectare, ceea ce inseamna ca incendiul de vegetatie s-a intins pe o suprafata mai mare decat cea a orasului Chicago.

Incendiu mai mare decat orasul Chicago: Aproape 90.000 de oameni evacuati (Video)

Oras in flacari: Zeci de mii de oameni au fost deja evacuati (Video)

Executivul din Alberta a informat, joi, ca in lupta cu flacarile au fost trimisi peste 1.100 pompieri, 145 de elicoptere, 138 de echipamente si 22 de cisterne cu apa pentru elicoptere.

Unele dintre persoanele evacuate initial si adapostite la aproape 50 de kilometri distanta fata de orasul Fort McMurray au fost nevoite sa se mute din nou, din cauza apropierii flacarilor.

Oficialii din Alberta au decretat stare de urgenta in toata provincia. In total, peste 88.000 de oameni au fost evacuati, iar numeroase locuinte, scoli si afaceri locale sunt inca in pericol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#incendiu Canada ploaie, #incendiu Canada pompieri ploaie , #incendiu