Incendiu puternic la Focsani: Doua blocuri au fost evacuate, gazele si curentul - taiate UPDATE

Joi, 09 Martie 2017, ora 17:45
2735 citiri
Incendiu puternic la Focsani: Doua blocuri au fost evacuate, gazele si curentul - taiate UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Un incendiu puternic a izbucnit, joi la pranz, la o pensiune din Focsani, in apropierea careia se afla mai multe blocuri de locuinte, dar si o benzinarie.

Locatarii blocurilor din apropierea pensiunii au fost evacuati, iar furnizarea gazelor si a energiei electrice a fost oprita in zona.

Incendiul s-a extins si la un bloc din apropiere, dar acesta a fost stins ulterior. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Florin Olaru, pompierii au stins incendiul care a cuprins mansarda blocului lipit de pensiunea din cartierul Sud din Focsani, iar acum decoperteaza tabla de pe acoperis pentru a se asigura ca focul nu arde mocnit.

De asemenea, etajele trei si patru ale unui alt bloc aflat in spatele pensiunii au fost afectate de fum, dar si de apa cu care intervin pompierii.

Potrivit pompierilor, pensiunea in care a izbucnit incendiul a fost distrusa in totalitate, interventia pentru stingerea flacarilor fiind in desfasurare.

Prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, a declarat ca va fi demarata o ancheta, urmand sa fie facute verificari cu privire la autorizatia de functionare a pensiunii.

"Nu cred ca avem victime in acest moment (...). Vom face o ancheta sa verificam ce a stat la baza emiterii autorizatiei acestei pensiuni, dar si sa vedem din ce cauza a luat foc, insa aceste lucruri dupa ce vom stinge incendiul.

Pompierii au fost foarte rapizi, la un moment dat a fost o problema cu un hidrant nefunctional, dar s-a rezolvat dupa ce i-am chemat pe cei de la CUP Focsani care au deblocat hidrantul.

A fost udat tot perimetrul din zona statiei Peco, sa nu se extinda incendiul, am avut ajutor cu o masina si de la unitatea militara dupa ce am vorbit cu comandantul unitatii. Actionam in continuare si tinem zona sub observatie", a declarat prefectul de Vrancea.

Intervin pentru incendiu atat pompieri din Focsani, dar si voluntari din Marasesti, Odobesti si Panciu, urmand a fi trimise inclusiv trei autospeciale de la ISU Buzau.

De asemenea, autoturismele parcate in zona au fost ridicate de o masina de tractare. In prezent, zona este izolata, iar traficul in cartierul Sud din Focsani a fost inchis.

Nicio persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

UPDATE 17:45 - 140 de pompieri intervin in continuare pentru stingerea incendiului. Pensiunea a fost distrusa in totalitate, in timp ce acoperisul blocului care a luat foc a ars pe o suprafata de 75%. Totodata, fatada si ferestrele celui de-al doilea bloc au fost avariate din cauza fumului si a apei.

Proprietarii apartamentelor din blocul cuprins de flacari au intrat in locuinte impreuna cu pompierii pentru a evalua pagubele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendiu pensiune Focsani, #incendiu pensiune benzinarie Focsani, #incendiu bloc Focsani , #incendiu
Comentarii
Poza roion
roion
rank 5
Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus