La 2 ani de la #Colectiv ISU anunta ca inca sunt nereguli mari, dar cetatenii se implica mai mult

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 14:03
1643 citiri
La 2 ani de la #Colectiv ISU anunta ca inca sunt nereguli mari, dar cetatenii se implica mai mult
Foto: Arhiva Facebook/ISU Bucuresti Ilfov

Peste 123.000 de nereguli au fost constatate in primele noua luni ale anului in urma controalelor facute de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) la operatori economici si institutii publice, suma totala a amenzilor aplicate ridicandu-se la aproape 14 milioane de lei, a anutat sambata prim-adjunctul inspectorului general, Cristian Radu.

Potrivit acestuia, in primele noua luni ale anului au fost desfasurate 30.610 actiuni, dintre care 29.772 de controale de prevenire, 241 de inspectii materializate prin personalul unitatilor subordonate si 597 de audituri efectuate la persoanele fizice si juridice autorizate pentru a presta activitati in domeniul apararii impotriva incendiilor si protectiei civile.

Activitatile de control au avut loc la obiective de investitii (3.825 de actiuni), precum si la 13.842 de operatori. De asemenea, s-au derulat 9.324 de actiuni de control la institutiile publice, 103 actiuni la constructiile hidrotehnice cu risc crescut de avarii si generarea unor unde de viituri in aval, noua actiuni la punctele de comanda de protectie civila, 1.444 de actiuni pentru verificarea indeplinirii obligatiilor care revin personalului cu atributii in domeniul protectiei civile sau al apararii impotriva incendiilor, precum si 759 de controale la serviciile voluntare si 221 la cele private.

Prim-adjunctul inspectorului general a precizat ca in acest an au fost inregistrate, in urma controalelor, 123.354 de nereguli, dintre care 80.886 au fost sanctionate. 10.571 de sanctiuni sunt contraventionale, iar totalul amenzilor se ridica la 13.673.641 de lei

"Sanctiunile complementare constau si in oprirea functionarii sau utilizarii unor operatori economici, am avut trei astfel de cazuri de intrerupere a functionarii din cauza incalcarii grave a normelor de aparare impotriva incendiilor, respectiv destinatia acestora a fost de activitati de comert si de alimentatie publica", a declarat Cristian Radu.

El a mai precizat ca in acest an a crescut numarul de petitii trimise de cetateni la IGSU, fiind inregistrate 2.349 de astfel de plangeri.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#ISU incendii autorizatii baruri firme, #colectiv incendiu autorizatie incendiu , #incendiu