Parchet: 25 de masini ale Vamii Bucuresti, distruse in incendiul de vineri

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 19:20
2170 citiri
Parchet: 25 de masini ale Vamii Bucuresti, distruse in incendiul de vineri
Foto: jurnalul.ro

Incendiul provocat intentionat de inspectorul vamal Iulian Ioan Niculae la depozitul din sectorul 6 Bucuresti a distrus 25 de autoturisme si produse textile, confiscate in urma operatiunilor Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale.

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 6 Bucuresti au dispus confirmarea inceperii urmaririi penale fata de invinuitul Iulian Ioan Niculae, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere prevazuta de dispozitiile art. 217 alin. 1 si 4 Cod penal, masura dispusa de Sectia 26 Politie.

Incendiu puternic in Bucuresti: Zeci de masini confiscate de Fisc, in flacari

Potrivit procurorilor, in 7 septembrie 2012, in jurul orei 16.30, invinuitul Iulian Ioan Niculae - angajat al Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale - in timp ce se afla la locul de munca situat in Bucuresti, B-dul Timisoara, nr. 90, sector 6, a incendiat in mod intentionat depozitul B7 in care se aflau mai multe bunuri, respectiv : 25 autoturisme si alte produse textile, ce apartineau Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale.

Ulterior, incendiul s-a propagat si la depozitul alaturat ce apartinea partii vatamate S.C. T.I., in care erau depozitate mai multe bunuri. Partea vatamata S.C. T.I. a estimat valoarea prejudiciului produs prin fapta invinuitului la suma de 150.000 de lei, precizeaza Parchetul intr-un comunicat de duminica.

Incendiul de la Garda Financiara: Un suspect, inspector vamal, a fost retinut

"Analizand probatoriul administrat in cauza si circumstantele personale ale invinuitului, procurori din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si au solicitat, totodata, arestarea preventiva a inculpatului Ioan Iulian Niculae, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere prevazuta de dispozitiile art. 217 alin. 1 si 4 Cod penal. Cercetarile vor continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor comiterii faptei si stabilirii raspunderii judiciare", a informat Parchetul.

Inspectorul vamal a fost retinut pentru incendiul declansat, vineri seara, la depozitele din Bulevardul Timisoara, care apartin Autoritatii Vamale, dar unde si reprezentantii Garzii Financiare isi depuneau bunuri confiscate, au informat surse judiciare.

Inspectorul ar fi fost baut cand ar fi declansat incendiul, au precizat sursele citate. El era suparat pe sefii sai, acesta fiind motivul declarat anchetatorilor, astfel ca a incendiat depozitul, unde chiar el era gestionar, spun sursele citate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#incendiu masini Vama Bucuresti, #suspect retinut incendiu Garda Financiara, #incendiu Garda Financiara Bucuresti, #incendiu Bucuresti masini Garda , #incendiu