Romania libera sustine ca ar fi ars arhiva Astra Asigurari UPDATE: Lichidatorul judiciar dezminte

Luni, 29 Mai 2017, ora 16:32
11705 citiri
Romania libera sustine ca ar fi ars arhiva Astra Asigurari UPDATE: Lichidatorul judiciar dezminte
Foto: ISU Bucuresti Ilfov

Arhiva Astra Asigurari se afla in depozitul de la Darasti (Ilfov) la care vineri seara a izbucnit un incendiu care nu a fost stins nici pana luni dupa-amiaza, scrie Romania Libera. In replica, lichidatorul firmei sustine ca arhiva este in alta parte, in siguranta.

Este posibil ca arhiva, care ar trebui sa fie folosita ca proba in procesul intentat de familia Adamescu la Washington, sa fi fost distrusa, a mai scris luni Romania Libera.

"Incendiul de proportii izbucnit la aceste hale este cu atat mai ciudat cu cat survine exact in momentul depunerii de probele la ICSID - Tribunalul International de Arbitraj de la Washington. Cea mai puternica si cunoscuta instanta internationala de arbitraj comercial si unde in iulie 2016, Dan Adamescu si fiul sau, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului roman", scrie luni Romania Libera, publicatie detinuta de familia Adamescu.

UPDATE 16:32 - In replica, KPMG, lichidatorul judiciar al Astra, a precizat ca arhiva de documente a companiei nu se afla la Darasti, ci este depozitata in conditii de siguranta.

"Astra nu a avut si nu are incheiat un contract de prestari servicii arhivistice cu Societatea Global Archive Management (GAM). Fondul arhivistic al debitoarei nu se afla depozitat in locatia din Darasti, judetul Ilfov si nu a fost afectata sub nicio forma de evenimentele survenite in data de 26 mai 2017 la depozitele de arhiva de la locatia mentionata (...).

Arhiva de documente a Astra este depozitata in conditii de siguranta si in cel mai eficient mod", au precizat oficialii KPMG, la solicitarea Hotnews.

Familia Adamescu a dat in judecata statul roman acuzand "distrugerea sistematica si premeditata a celei mai mari afaceri cu asigurari din Romania, Astra Asigurari SA. Nova Group".

"Cea mai grava acuzatie adusa Romaniei la ICSID o reprezinta presupusa implicare a fostului premier Victor Ponta in executarea 'la comanda' a Astra Asigurari, cu ajutorul ASF si a lui Misu Negritoiu", scrie RL.

Incendiul care a izbucnit vineri seara nu a fost stins nici pana la aceasta ora. Luni dimineata acolo actionau 2 autospeciale de stingere si 1 autoscara, care actioneaza pentru lichidarea focarelor mocnite, informeaza ISU Bucuresti-Ilfov.

Flacarile au afectat aproximativ 1.000 de metri patrati din suprafata totala a imobilului de 1.800 de metri patrati, imobil unde erau depozitate arhivele a peste 100 de firme, in general companii private, in special banci.

Depozitul avea asigurare, companiile care aveau acolo arhivele urmand sa fie despagubite.

"Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau si in format electronic, la solicitarea clientilor, si vom face o analiza sa vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele in mai multe spatii, nu erau toate in acelasi loc", a declarat Stefan Ecxarcu, managerul companiei careia ii apartine depozitul.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arhiva Astra Asigurari distrusa incendiu , #incendiu