Alexandru Visinescu a ajuns dupa gratii - ce urmeaza pentru tortionar

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 18:49
8631 citiri
Alexandru Visinescu a ajuns dupa gratii - ce urmeaza pentru tortionar
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat Alexandru Visinescu, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii, a ajuns Penitenciarul Rahova.

"In cursul zilei de azi, 10 februarie a.c., politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis de Curtea de Apel Bucuresti pe numele unui barbat in varsta de 90 de ani.

Persoana a fost incarcerata la Penitenciarul Rahova, unde urmeaza sa execute o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei, remis Ziare.com.

Ce urmeaza:

La inchisoare, tortionarului i se va intocmi un dosar complet. Dupa indeplinirea formalitatilor, Visinescu va sta la Penitenciarul Rahova, in carantina, timp de 21 de zile, urmand ca, in cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor sa ii stabileasca regimul de detentie.

Pentru stabilirea regimului de detentie, se tine cont de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale lui Visinescu. Un element foarte important il constituie si marimea pedepsei. De obicei, cand e vorba de o pedeapsa mare, regomul de detentie este unul inchis.

Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de inchisoare

De asemenea, Administratia Penitenciarelor urmeaza sa stabileasca, in termenul celor 21 de zile de carantina, si locul in care Visinescu va executa pedeapsa. Detinutii care au mai mult de 60 de ani pot executa doar jumatate din pedeapsa.

Visinescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 20 de ani de inchisoare pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor politici.

Instanta suprema a respins atat apelurile declarate de Alexandru Visinescu, de cele trei parti civile - Nicoleta Eremia, Elena Iacob si Anca Cernea, cat si de partile responsabile civilmente - Ministerul de Interne, ANP si statul roman prin Ministerul Finantelor Publice.

Unul dintre cei trei judecatori ai completului a facut opinie separata, in sensul admiterii apelului declarat de Alexandru Visinescu si incetarii procesului penal in cazul acestuia, ca urmare a prescrierii faptelor.

Lacrimile tortionarului Visinescu, inainte de sentinta finala: Va rog sa ma lasati sa mor. Am fost o sluga pana sa fiu militar

Curtea de Apel Bucuresti a decis anul trecut si ca Alexandru Visinescu va fi degradat, urmand sa plateasca in solidar cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne si ANP, despagubiri de 300.000 euro catre cele trei parti civile: Nicoleta Eremia - 50.000 euro, Elena Iacob - 100.000 euro si Anca Cernea - 150.000 euro.

De ce a fost condamnat tortionarul Visinescu la 20 de ani de inchisoare - motivarea instantei

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Visinescu condamnat inchisoare Rahova, #ce urmeaza Visinescu , #inchisoare