Avocata Roxana Jianu ramane in inchisoare

Luni, 02 Iulie 2012, ora 19:57
5675 citiri
Avocata Roxana Jianu ramane in inchisoare
Foto: Arhiva

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins luni ca nefondata cererea de intrerupere a pedepsei formulata de fosta avocata Roxana Jianu, condamnata definitiv, in 2010, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 7 ani de inchisoare pentru inselaciune.

Avocata Roxana Jianu a fost condamnata definitiv, pe 15 noiembrie 2010, la 7 ani de inchisoare cu executare intr-unul din cele doua dosare in care a fost trimisa in judecata pentru inselaciune.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins pe 12 noiembrie, definitiv,ca nefondate, recursurile avocatei si al procurorilor anticoruptie impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti din noiembrie 2009, prin care Jianu a fost condamnata la 7 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, la sfarsitul lunii noiembrie 2009, condamnarea la 7 ani de inchisoare cu executare a avocatei Roxana Jianu si arestarea preventiva a acesteia pentru inselaciune in forma agravanta, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Decizia privind arestarea a fost imediat atacata cu recurs, iar instanta suprema a dispus ca Jianu va ramane in libertate pana la pronuntarea unei decizii definitive in dosar.

De asemenea, la momentul respectiv, Curtea i-a interzis Roxanei Jianu dreptul de a profesa timp de4 ani dupa executarea pedepsei si dreptul de a alege sau a fi ales.

Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a Roxanei Jianu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, care era acuzata ca a promis vanzarea la preturi mici a unor imobile executate silit si scoase la licitatie. Ulterior, avocata a fost eliberata din arestul preventiv.

Potrivit DNA, Roxana Jianu a fost acuzata de inselaciune in forma agravanta, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca, in perioada 2004 - august 2007, Roxana Jianu, profitand de calitatea sa de avocat, a indus in eroare 27 persoane, carora le-a creat aparenta faptului ca sunt beneficiari ai adjudecarii legale a 27 de imobile din Bucuresti, in cadrul unor proceduri de executare silita, folosindu-se de mai multe inscrisuri false (procese - verbale de adjudecare, acte de adjudecare, chitante avand antetele si stampilele unor birouri ale executorilor judecatoresti).

DNA arata, in comunicat, ca Roxana Jianu a prezentat partilor vatamate "oportunitatea" de a achizitiona, la preturi foarte mici, imobile executate silit si care erau vandute prin licitatii ce ar fi fost organizate de Birouri ale Executorilor Judecatoresti. In realitate, licitatiile nu se organizau, avocata prezentand persoanelor vatamate inscrisuri falsificate, in baza carora le solicita contravaloarea asa-ziselor imobile adjudecate.

Prin faptele sale, sustin procurorii, Roxana Jianu a creat un prejudiciu de 3.738.825 de lei, adica aproximativ 1.105.400 euro, si 194.500 euro. Persoanele vatamate s-au constituit parti civile cu suma totala de 997.000 de lei si 176.500 euro.

Acelasi comunicat al DNA preciza ca, la data de 13 decembrie 2007, Roxana Jianu a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie pentru prejudicierea, in aceeasi modalitate, a 55 de persoane. Respectivul dosar se afla in prezent pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce a fost trimis spre rejudecare, in octombrie 2008, de ICCJ, dupa ce anterior fusese condamnata la 10 ani de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Roxana Jianu condamnare, #Curtea de Apel Bucuresti pedeapsa, #Roxana Jianu avocata , #inchisoare