Ziare.com

Cei care agreseaza un medic risca sa stea 12 ani dupa gratii

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 21:12

   

Cei care agreseaza un medic risca sa stea 12 ani dupa gratii
Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a anuntat miercuri ca Guvernul a aprobat un act normativ ce introduce pedepse de pana la 12 ani de inchisoare pentru persoanele care agreseaza verbal sau fizic medicii sau asistentele, care sunt la munca.

"Experienta ultimelor luni arata inmultirea acestor acte de agresivitate impotriva personalului medical. In spitale si mai ales la chemari la domiciliu s-au intamplat astfel de actiuni reprobabile. Noi dorim, prin acest act normativ, sa descurajam actele de violenta ale pacientilor si apartinatorilor acestora, acte care lezeaza demnitatea personalului sanitar", a subliniat ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Persoanele care ameninta un medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat in exercitiul functiunii, vor fi pedepsite cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

"De asemenea, orice acte de violenta, ca de exemplu lovirea, savasite impotriva cadrelor medicale vor fi sanctionate cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar vatamarea corporala poate fi pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 6 ani. Vatamarea corporala grava se va pedepsi cu inchisoare de la 3 la 12 ani", se mai arata in comunicat.

Ministrul Sanatatii a spus ca actul normativ a fost necesar, deoarece articolul 239 din Codul Penal privind ultrajul nu putea fi aplicat intrucat personalul medical nu intra in categoria functionarilor publici.

Proiectul de lege adoptat de Guvern va fi transmis spre dezbatere si adoptare Parlamentului.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 909 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Io-s sofer de basculanta 16 tone

Daca ma agreseaza unu n-astept sa-l bage astia la parnaie. Pun mana pe levier sau pe cheia de 45 si-l reglez imdeiat.
- dar medicii si asistentele de ce sa nu-i faca o injectie cu tranchilizante agresorului? Pe urma pot recolta organele.

 

escalada inutila de amnezic!

cand medici o sa fie motivati sa se ocupe de toata lumea la fel,lozincile populiste o sa fie inutile!in romania eu eram mort de mult,cu apendicita giganta ce aveam in+ fara temperatura

Si totusi nu ati sarit la bataia personalului....

....medical asa cum fac tigani.

Cat se da/se ia daca este agresat un somer?

Cat se da/se ia daca este agresat un *** sau un copil sau o femeie sau un batran sau daca esti calcat la trecerea de pietoni?

Cat se da/se ia daca lucrezi in sectorul privat sau daca esti patron sau daca esti medic-patron in in timpul liber (dupa orele de program sau plecat in vacanta)?

 

Se da/se ia de la 6 la 24 de ani

daca esti medic cu dubla cetatenie?

 

Bine venit actul normativ de care vorbeste ministrul Ritli.

Altfel fac tiganii legea si in spitale si unitati sanitare. Si nu numai ei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor