Dinel Staicu, condamnat la sapte ani de inchisoare - sentinta definitiva

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 16:37
4234 citiri

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, luni, condamnarea la sapte ani de inchisoare a lui Dinel Staicu, sentinta data pentru acuzatiile de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Instanta a admis recursurile celor patru persoane inculpate si a hotarat ca omul de afaceri Dinel Staicu va executa sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul fraudarii BIR

Totodata, Ion Popescu, fostul director al BIR, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu, iar fotul functionar Radian Raceala a primit cinci ani de inchisoare cu executare, in timp ce fosta functionara Viorica Dutu a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de incercare de noua ani.

Dinel Staicu, administrator la magazinul Mercur din Craiova

In decembrie, Staicu a fost condamnat la 12 ani de inchisoare, in acelasi dosar, sentinta fiind atacata la Curtea de Apel.

Tot la 12 ani de inchisoare a fost condamnat, atunci, si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecatoria Sectorului 4, acesta primind o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de o frauda de cinci milioane de euro.

Alaturi de acestia, au primit pedepse de cate sase ani de inchisoare cu executare Radian Raceala si Viorica Dutu, Tribunalul Bucuresti majorand astfel pedepsele de trei ani de inchisoare cu suspendare aplicate de instanta de fond.

Potrivit dosarului intocmit de procurori, prejudiciul cauzat prin infractiune bancii este in suma de 187.321.734.408 de lei vechi la nivelul anului 2000 si se compune din 80.535.611.000 de lei vechi creat prin acordarea liniilor de credit si 106.786.123.408 de lei vechi creat prin aprobarea si incheierea contractelor de cesiune creante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dinel Staicu proces, #Dinel Staicu condamnat, #Dinel Staicu inchisoare , #inchisoare