Fosta complice a lui Adrian Nastase, eliberata din inchisoare (Video)

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 14:38
4891 citiri
Fosta complice a lui Adrian Nastase, eliberata din inchisoare (Video)
Foto: Pro TV

Irina Jianu, complicea lui Adrian Nastase din dosarele "Trofeul calitatii" si "Zambaccian", a fost eliberata marti din inchisoare.

Fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) a fost eliberata conditionat, dupa o decizie definitiva a Tribunalului Bucuresti, transmite Realitatea TV.

Irina Jianu a executat doi ani si jumatate din pedeapsa totala de sase ani si noua luni, pe care a primit-o in cele doua dosare, in care a fost condamnat si fostul premier Adrian Nastase.

Magistratii bucuresteni si-au argumentat hotararea spunand ca Jianu a avut un comportament exemplar in penitenciar. In plus, judecatorii au luat in calcul si varsta inaintata a fostei sefe ISC, considerand ca nu mai este cazul sa stea in inchisoare.

Si Judecatoria Bacau a stabilit, in noiembrie 2014, ca Irina Jianu sa fie eliberata conditionat, insa decizia nu a fost definitiva, fiind contestata de procurori.

Irina Jianu, eliberata conditionat. Era condamnata in dosarele lui Adrian Nastase

Astfel, a fost nevoie de o hotarare a unui instante superioare, respectiv Tribunalul Bucuresti, pentru a stabili daca Jianu va putea parasi efectiv centrul de detentie. Irina Jianu a fost incarcerata la Penitenciarul Bacau, din iunie 2012.

Astfel, avocatii Irinei Jianu i-au convins pe magistrati ca aceasta poate fi eliberata, intrucat are peste 60 de ani, iar legea ii permite sa execute doar o treime din pedeapsa. Mai mult, ea a redactat si o lucrare stiintifica in penitenciar.

Irina Jianu a fost condamnata la patru ani de detentie in dosarul "Zambaccian", fiind acuzata de dare de mita si fals, si la sase ani in dosarul "Trofeul Calitatii" pentru abuz in serviciu, spalare de bani, si fals in inscrisuri.

La pedeapsa contopita de sase ani Curtea de Apel Bacau a adaugat, in octombrie 2014, noua luni de inchisoare.

ICCJ: Irina Jianu a dispus distrugerea de documente privind lucrarile la casa mamei lui Mitrea

In plus, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a condamnat-o pe Irina Jianu, in octombrie 2014, la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita, in dosarul de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei fostului deputat PSD Miron Mitrea, insa decizia nu este definitiva. In acelasi dosar, Mitrea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Irina Jianu eliberata, #complice Nastase eliberata, #Irina Jianu inchisoare , #inchisoare