Presedintele Colegiului Medicilor si-a dat demisia, dupa ce a fost condamnat la inchisoare

Vineri, 27 Martie 2015, ora 12:55
5841 citiri
Presedintele Colegiului Medicilor si-a dat demisia, dupa ce a fost condamnat la inchisoare
Foto: Antena 3 (Arhiva)

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, si-a dat vineri demisia, dupa ce joi a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Vasile Astarastoae a fost trimis in judecata in aprilie 2014 pentru conflict de interese. Decizia de joi a Judecatoriei Iasi nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de zece zile.

Presedintele Colegiului Medicilor, condamnat la un an si jumatate de inchisoare

Contactat joi de jurnalistii de la Mediafax, Vasile Astarastoae nu a vrut sa vorbeasca despre condamnarea la inchisoare: "Deocamdata nu comentez".

Presedintele Colegiului Medicilor a fost trimis in judecata de catre procurorii de pe langa Curtea de Apel Iasi, fiind acuzat ca a obtinut foloase necuvenite intr-un proiect derulat cu bani europeni, la care a participat si ca angajat, si ca angajator.

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie, trimis in judecata

Vasile Astarastoaie, ca director al Institutului de Medicina Legala Iasi, a supervizat un proiect de pregatire a 200 de doctoranzi la medicina in management. Valoarea proiectului a fost de 8,7 milioane de lei, mai bine de trei sferturi fiind bani europeni.

Desi legea ii interzice, timp de trei ani, Vasile Astarastoaie s-a platit pe sine insusi, asumandu-si un post de consultant in cadrul proiectului. El si-a acordat o indemnizatie de 180 de lei pe ora, pentru 20 de ore pe luna, timp de 36 de luni. Ca manager de proiect, Astarastoae a primit si o retributie de 9.000 lei.

Nu este primul proces al lui Astarastoaie. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat, in urma evaluarilor facute la sfarsitul anului 2011, ca Vasile Astarastoaie, in calitate de director la Institutul de Medicina Legala Iasi si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore Popa" a semnat un numar de zece contracte de prestari servicii intre cele doua institutii, in valoare totala de circa 200.000 de lei.

Vasile Astarastoaie a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

Contractele respective ar fi fost semnate fie de el personal, fie de fiica sa, ceea ce, conform legislatiei in vigoare, se incadreaza in definitia conflictului de interese.

Recursul lui Putin la Curtea de Apel Pitesti a fost respins, iar Astarostoae a pierdut procesul in prima instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Astarastoae demisie, #Vasile Astarastoae demisie inchisoare, #Vasile Astarastoae inchisoare , #inchisoare