SRI: Mohammad Munaf a fost localizat in Orientul Mijlociu

Joi, 27 August 2015, ora 17:48
3844 citiri
SRI: Mohammad Munaf a fost localizat in Orientul Mijlociu
Foto: Captura YouTube

Mohamad Munaf, condamnat in 2008 la zece ani de inchisoare in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak si adus, joi, in Romania a fost localizat in Orientul Mijlociu, in urma unei ample operatiuni, a declarat Ovidiu Marincea, consilier al directorului SRI, Eduard Hellvig.

"Mohamad Munaf a fost localizat in Orientul Mijlociu si, in urma unei operatiuni ample cu parteneri interni si internationali, am reusit sa il aducem in Romania pentru a ispasi pedeapsa cu inchisoarea la care a fost condamnat in 2008", a spus consilierul directorului SRI.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, la zece ani de inchisoare in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci), a fost adus, joi, in Romania si se afla in prezent in custodia Politiei Romane, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Conform sursei citate, autoritatile romane au finalizat joi demersurile in cazul lui Mohammad Munaf, cetatean irakian si american, cu aducerea in tara a acestuia.

Teroristul Mohammad Munaf, implicat in rapirea jurnalistilor in Irak, adus in Romania

Munaf - care era dat in urmarire internationala de sapte ani - a fost introdus intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane, informeaza institutia.

In aprilie 2008, Mohammad Munaf, care are cetatenie irakiana si americana, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la zece ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian in Irak.

Decizia a ramas definitiva in 16 mai 2008, in conditiile in care Munaf nu a facut recurs la instanta superioara. Astfel, atunci impotriva lui Mohammad Munaf a fost emis mandatul de executare a pedepsei. In conditiile in care Munaf nu se afla in Romania, acesta a fost dat in urmarire internationala.

Mohammad Munaf a fost ghid pentru Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, rapiti, in 28 martie 2005, la Bagdad. Munaf a fost luat ostatic alaturi de acestia timp de 55 de zile si a fost arestat de armata americana, dupa eliberarea lor, fiind banuit de complicitate in rapirea romanilor, alaturi de alte cinci persoane.

Cei trei ziaristi romani au fost rapiti in apropierea cartierului Jami'a, in timp ce se aflau in masina condusa de Mohammad Munaf, care era ghidul lor.

In urma unui proces in Irak, in prima instanta, Munaf (avand dubla cetatenie irakiana si americana, fiind rezident si casatorit in Romania, la momentul organizarii rapirii romanilor) a fost condamnat la moarte prin spanzurare, decizia fiind contestata de acuzat.

Astfel, Curtea Federala de Casatie irakiana a decis, in 29 ianuarie 2008, ca hotararea de condamnare la moarte prin spanzurare a lui Munaf si a celorlaltor cinci acuzati a avut la baza vicii de procedura (inclusiv transcriere gresita a numelor) si erori in aplicarea legii si a stabilit anularea acesteia. Astfel, Curtea a anulat decizia de condamnare la moarte.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mohammad Munaf Orientul Mijlociu, #Mohammad Munaf gasit Orient Mijlociu, #Mohammad Munaf Romania , #inchisoare
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Hai sa-l re-extradam catre Statul Islamic
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5