Verdict pentru cei 7 violatori din Vaslui: Cati ani de inchisoare a primit fiecare (Video)

Luni, 17 August 2015, ora 14:26
23839 citiri
Verdict pentru cei 7 violatori din Vaslui: Cati ani de inchisoare a primit fiecare (Video)
Foto: Ziare.com

Sentinta in cazul celor sapte tineri din Vaslui acuzati ca au violat o fata de 18 ani in luna noiembrie 2014 a fost data luni.

Astfel, Burada Silviu Ovidiu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, plus un an si patru luni spor de pedeapsa. In total, el va sta dupa gratii opt ani si patru luni.

Burlacu Paul Andrei a primit sase ani de inchisoare si un spor de un an de pedeapsa, adica va face sapte ani de puscarie.

Bobalceanu Petrica a fost condamnat la sase ani de inchisoare, plus un spor de un an, adica sapte ani in total.

Boicu Ionut, Rotaru Alin Dumitru si Surleac Ioan vor face fiacare cate 5 ani si 8 luni de inchisoare, iar Avadanei Silviu a fost condamnat la sapte ani.

De asemenea, cei sapte tineri trebuie sa ii plateasca fetei violate daune morale in valoare de 50.000 de lei.

Violul de la Vaslui - Ponta despre Cazanciuc: Puteri nu are, daca intreaba un procuror il aresteaza si pe el

Cei sapte tineri cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, au fost acuzati ca au sechestrat si violat, timp de mai multe ore, in noiembrie 2014, o eleva de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital.

Tinerii au fost arestati preventiv de Judecatoria Vaslui la trei zile dupa viol, dar la inceputul lunii aprilie aceeasi instanta a decis eliberarea acestora, fiind plasati in arest la domiciliu. Pe 19 iunie, Judecatoria Vaslui a inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Tinerii au primit interdictia de a parasi satul Valeni, de a merge in baruri, la adunari publice si in locuri de agrement, de a participa la manifestari sportive, culturale sau alte adunari publice si de a detine, folosi sau purta arme, fiind obligati, de asemenea, sa nu ia legatura cu tanara, cu parintii acesteia si cu martorii din dosar.

Cazul a creat o adevarata dezbatere in opinia publica, multi romani fiind deranjati de faptul ca cei sapte violatori au fost lasati in libertate.

Procesul celor 7 tineri din Vaslui acuzati de viol s-a incheiat. Imbranceli la iesire, jandarmii au intervenit (Video)

Pe 23 iunie, in urma unei sesizari facute de Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), CSM a sesizat Inspectia Judiciara sa faca verificari privind eliberarea din arest a celor sapte tineri.

PIICJ a dispus, in 25 iunie, efectuarea unor verificari cu privire la modalitatea in care procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui si Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public in dosarul in care cei sapte tineri sunt judecati pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal, cauza aflata pe rolul Judecatoriei Vaslui. Verificarile au fost initiate in urma eliberarii din arest a inculpatilor.

PICCJ a trimis Inspectiei Judiciare, in 27 iulie, raportul privind verificarile in cazul fetei din judetul Vaslui violate de sapte tineri, pentru a fi avut in vedere la cercetarea disciplinara a magistratilor, dispusa de inspectorii judiciari.

"Ca urmare a finalizarii verificarilor efectuate, la data de 27 iulie 2015 a fost trimis la Inspectia Judiciara documentul continand concluziile acestor verificari, pentru a fi avut in vedere la cercetarea disciplinara a magistratilor dispusa de catre inspectorii din cadrul Inspectiei", precizau reprezentantii PICCJ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#sapte violatori Vaslui condamanti, #violatori Vaslui condamanti inchisoare, #violatori Vaslui condamanti , #inchisoare