Condamnare definitiva pentru fosta angajata CEC Bank care a delapidat peste 1 milion de euro

Luni, 21 Mai 2018, ora 22:06
4874 citiri
Condamnare definitiva pentru fosta angajata CEC Bank care a delapidat peste 1 milion de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Fosta angajata a CEC Bank Zlatna Elena Metesan, acuzata ca si-a insusit peste un milion de euro, bani depusi de peste 150 de clienti, a fost condamnata, luni, la Curtea de Apel Alba Iulia, la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru delapidare. Decizia este definitiva.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Curtea de Apel Alba Iulia, instanta a admis apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Alba si partea civila CEC Bank SA Bucuresti impotriva sentintei pronuntate de Tribunalul Alba, iar pedeapsa in cazul Elenei Metesan, una dintre fostele angajate ale CEC Bank Zlatna acuzata ca si-a insusit banii clientilor, a fost majorata.

"Curtea de Apel Alba Iulia a pronuntat decizia definitiva in urma judecarii in apel a dosarului cunoscut opiniei publice sub denumirea 'Dosarul delapidarii de peste 1 milion de euro de la o agentie bancara din Zlatna'. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Alba si partea civila CEC Bank SA Bucuresti impotriva sentintei penale pronuntate de Tribunalul Alba, a desfiintat in parte hotararea atacata si a majorat pedeapsa aplicata inculpatei Metesan Elena de la 3 ani inchisoare la 5 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de delapidare (185 acte materiale) . Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva", se arata in comunicat.

De asemenea, conform sentintei, Elena Metesan este obligata sa plateasca agentiei bancare peste 4,2 milioane de lei si peste 230.000 de euro.

Femeia a fost condamnata, pe fond, de Tribunalul Alba, la trei ani de inchisoare cu executare. Potrivit motivarii acestei instante, Elena Metesan a urmarit sa saboteze activitatea bancii, considerand ca nu a fost apreciata corespunzator de conducerea unitatii. Ea a pagubit, astfel, peste 150 de clienti.

"Inculpata Metesan Elena a precizat ca nu a dorit sa prejudicieze clientii, cunoscand faptul ca oricum vor fi despagubiti si nici nu a dorit sa se imbogateasca, in acest sens a precizat ca a trait modest, iar toti banii i-a donat, pe de alta parte fiind nemultumita de conditiile de munca, de modul in care a fost tratata de superiori si de salariul primit.

Astfel, scopul urmarit de catre inculpata Metesan Elena a fost in primul rand de sabotare a activitatii CEC, inculpata considerand ca nu a fost apreciata corespunzator de catre conducerea unitatii si in mod subsidiar de obtinerea unor foloase de natura financiara", se arata in motivarea Tribunalului Alba.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2005 - 2016, Elena Metesan si-a insusit banii depusi de clienti in conturile personale de depozit.

Totodata, ea i-ar fi indus in eroare pe unii clienti pentru care nu ar fi efectuat operatiuni de depunere a banilor in cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, insusindu-si banii si eliberandu-le documente care atestau, in mod fictiv, ca sumele de bani au fost depuse in conturile lor si au fost introduse in circuitul bancar.

Elena Metesan si-a recunoscut faptele inca din faza de urmarire penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#condamnare inchisoare CEC Zlatna delapidare , #inchisoare