Cum este viata dupa gratii in SUA - partea I (Galerie foto)

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 08:36
13823 citiri
Cum este viata dupa gratii in SUA - partea I (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Se zice ca, in SUA, viata este frumoasa. Se pare ca nici dupa gratii nu e chiar rea de tot. In orice caz, Statele Unite nu considera ca detinutii trebuie lipsiti de orice drepturi.

In definitiv, de ce se sta in America la puscarie? Trebuie spus din capul locului ca nu orice american aruncat dupa gratii este un Al Capone. Statisticile arata ca, in 2004, 25% din detinuti fusesera condamnati pentru trafic de droguri.

In 2009, procentul a urcat la 55%, ceea ce dovedeste ca sanctiunea n-a produs efectul educativ, iar in 2011 a scazut la 51%. Este greu de spus daca incarcerarea, care producea efecte inverse inainte de 2011, a inceput sa aiba un rol moral incepand cu acel an.

Chiar daca America este tara eliminarii discriminarilor, merita urmarita si structura ocupantilor spatiile dinauntrul gratilor: 26,6% din ei nu au cetatenie americana. Dintre cei cu cetatenie americana, se identifica: 18% proveniti din Mexic, 28,3% afro-americani, 33,5% hispanici, 1,8% amerindieni (urmasii Americii pre-columbiene) si 1,7% asiatici. Restul sunt proveniti de la ei, de-acasa.

Dintre detinutii inchisorilor americane, 93,5% sunt barbati, iar 6,5% sunt femei. Fireste, numarul acestora variaza de la an la an, dar se observa ca numarul femeilor este in scadere.

Binenteles ca viata dupa gratii nu este la fel de buna precum cea de afara, dar imaginile alaturate ne pot convinge ca inchisorile americane sunt mai confortabile decat multe alte inchisori, din diferite tari, noteaza Big Picture.

Celula mare, cu paturi triplu suprapuse, la Mule Creek, California. In afara de paturi, detinutii au la dispozitie mese, unde pot citi sau servi o gustare.

La inchisoarea din Cranston, fiecare detinut isi poate exercita o profesie - daca o are. Aici, in fata noastra, un specialist dreseaza caini.

Inchisoarea din Vacaville: detinutului bolnav i s-a asigurat o rezerva medicala. Nu este un design deosebit, dar tratamentul ar putea fi corespunzator. Omul trebuie facut sanatos, ca sa stea incarcerat, atat cat trebuie.

Tot la Vacavile, medicul tine o scurta conferinta cu pacientii sai.

O imagine mai neplacuta, ca sa nu spun lugubra: camera de executie, cu scaunul electric. Scaunul nu e deloc confortabil, dar parca tot pare mai bun decat ghilotina.

Celula din inchisoarea din Jefferson County Jail, din Golden, Colorado, in prezent abandonata. Nu stiu de ce. Poate ca nu prezenta suficient confort.

Asta nu e tot. Inchisorile americane sunt interesante si mai avem imagini. Ca urmare, vom continua si sambata cu alte aspecte, poate cel putin la fel de intersante. Nu pierdeti ocazia, le veti gasi numai pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#inchisoare SUA, #detinuti SUA, #imagini inchisoare SUA, #penitenciar SUA , #inchisoare