Doi detinuti de la Penitenciarul Colibasi si-au batut cuie in cap

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 19:03
4059 citiri
Doi detinuti de la Penitenciarul Colibasi si-au batut cuie in cap
Foto: Ziua Veche

Doi dintre detinutii implicati in incaierarea care a avut loc in urma cu cateva zile la Penitenciarul Colibasi si-au batut sambata cate un cui in zona frontala, dupa ce au aflat ca sunt cercetati disciplinar, informeaza corespondentul NewsIn.

"In data de 8 septembrie, in jurul ori 10.00, doua persoane private de libertate, care executa pedeapsa cu inchisoarea in regim de maxima siguranta, si-au introdus in mod voluntar cate un corp strain metalic, respectiv cate un cui, in zona frontala. Ambele persoane au recurs la acest gest ca urmare a declansarii procedurii disciplinare pentru implicarea in incidentul din data de 5 septembrie", se arata intr-un comunicat de presa al Penitenciarului Colibasi.

Reprezentantii inchisorii spun ca detinutii au fost prezentati la cabinetul medical al Penitenciarului Colibasi si la camera de garda din cadrul Penitenciarului Spital Colibasi, pentru acordarea tratamentului medical profilactic infectiilor si monitorizarea functiilor vitale, starea lor de sanatate fiind in parametri normali.

"Urmeaza ca cele doua persoane sa fie transferate la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova - sectia chirurgie, pentru a ramane sub supraveghere medicala de specialitate", au adaugat cei de la Penitenciarul Colibasi.

Reprezentantii penitenciarului au mai specificat faptul ca detinutii sunt periodic consiliati psihologic. "In cursul zilei, conducerea Penitenciarului Colibasi a purtat discutii cu persoanele private de libertate pentru a le prezenta procedura disciplinara si consecintele medicale. Totodata mentionam ca persoanele in cauza au fost consiliate psihologic periodic si au fost incluse in programe specifice", mai spun sursele ciate.

Detinuti violenti

Cei doi detinuti care s-au automutilat au fost de zeci de ori sanctionati disciplinar fiind violenti. "In timpul executarii pedepsei, persoanele private de libertate au fost sanctionate disciplinar de 16 si respectiv 24 ori pentru savarsirea mai multor abateri disciplinare, si anume: autoagresiune, exercitare de acte de violenta asupra altor persoane private de libertate, confectionare si detinere de obiecte interzise, atitudine necuviincioasa fata de personal. De asemenea, persoanele condamnate in cauza au recurs in mai multe situatii la acte de autoagresiune, in scopul obtinerii unor avantaje din partea administratiei penitenciare si a altor institutii", au mai spus cei de la Penitenciarul Colibasi.

Parchetul de pe langa Tribunalul Arges a deschis joi un dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la incidentul produs miercuri seara in Penitenciarul Colibasi, sub aspectul savarsirii infractiunii de incaierare.

Pana in prezent, s-a stabilit ca detinutii care au participat la incaierare au escaladat gardul unui teren de sport, unde isi efectuau plimbarea si au rupt elementele de siguranta ale unui tunel prin care mergeau alti detinuti.

"Un grup de 12 persoane private de libertate din Penitenciarul Colibasi, aflate la plimbare pe terenul de sport al Sectiei de Maxima Siguranta, au escaladat gardul terenului si au distrus elementele de siguranta ale unui tunel prin care se deplasau alte trei persoane private de libertate, ce urmau sa fie mutate in alta sectie", se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Detinutii s-au lovit cu pumni, picioare si fragmente rupte din mobilierul aflat in zona. "Pe fondul unui conflict preexistent, a izbucnit o altercatie fizica ce a degenerat intr-o incaierare, intre noua persoane dintre cele sus-mentionate, acestea aplicandu-si reciproc lovituri cu pumnii, picioarele si obiecte contondente, fragmente din mobilierul aflat in zona", se mai precizeaza in comunicat.

Procurorii mai precizeaza ca in urma incaierarii, care a fost aplanata prin interventia agentilor de paza ai penitenciarului, a rezultat vatamarea corporala a mai multor persoane, care au fost examinate, initial, in cadrul Spitalului Penitenciarului Colibasi, urmand sa fie prezentate la Serviciul de Medicina Legala Arges pentru examinare si constatare a leziunilor suferite.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#penitenciar Colibasi detinuti cuie cap , #inchisoare