Dosar penal dupa moartea fostului diplomat Silviu Ionescu - acuzatii de ucidere din culpa

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 16:31
5714 citiri
Dosar penal dupa moartea fostului diplomat Silviu Ionescu - acuzatii de ucidere din culpa

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au inceput urmarirea penala pentru ucidere din culpa si abuz in serviciu, in cazul fostului diplomat roman Silviu Ionescu, care a murit in Penitenciarul Rahova.

Fostul insarcinat cu afaceri al tarii noastre in Singapore a murit in inchisoare pe 9 decembrie 2014. El se afla incarcerat pentru doua accidente rutiere petrecute in luna decembrie 2009, in Singapore.

Fiul lui Silviu Ionescu, Bogdan Ionescu, a fost cel care a depus o plangere pentru tratamentul de care a avut parte tatal sau in spitalul penitenciar, aratand ca acest lucru i-a inrautatit infectia pulmonara, potrivit Realitatea Tv.

De ce a murit fostul diplomat Silviu Ionescu in Penitenciarul Rahova

"Sunt mai multe persoane care sunt vinovate intr-un mod sau altul. Moartea tatalui meu consideram ca a fost ucidere din culpa si abuz in serviciu din partea celor de la penitenciar.

Nu a fost urmarita starea lui de sanatate, nu i-a fost acordat tratamentul care trebuie pentru o persoana care sufera de diabet si de celelalte boli de care suferea el. A fost lasat netratat si toate bolile astea s-au agravat si au dus la decesul lui", a spus Bogdan Ionescu.

Avocatii familiei Ionescu sustin ca vinovati pentru decesul fostului trimis roman la Singapore ar fi directorul Penitenciarului Rahova si medicii care l-au ingrijit pe Silviu Ionescu.

Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit in penitenciarul Rahova

Ionescu era insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, el fiind condamnat definitiv, in luna februarie, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare.

Cele doua accidente rutiere au fost produse de Silviu Ionescu in luna decembrie 2009, cand a ucis un om si a ranit alti doi. Atunci, diplomatul aflat in Singapore a dat cu masina peste doua persoane, pe trecerea de pietoni, intr-o noapte. El nu a oprit, iar la o alta intersectie a mai dat peste o persoana, tot fara a opri apoi.

Fostul diplomat a fost acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosar penal moarte Silviu Ionescu, #Silviu Ionescu murit inchisoare , #inchisoare