Dosarul referendumului: Inculpati condamnati definitiv la inchisoare si voturi anulate

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 16:41
4378 citiri
Dosarul referendumului: Inculpati condamnati definitiv la inchisoare si voturi anulate
Foto: Arhiva

Instanta suprema a condamnat definitiv, la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, doua dintre cele 75 de persoane judecate in dosarul "Frauda la referendum" si a dispus anularea a opt voturi falsificate, din lista de votare a Sectiei 105 din Piatra Olt.

Prin aceasta decizie a fost mentinuta sentinta data, in prima instanta, tot de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in 27 ianuarie.

Sotii Marius Marinel si Simona Cristina Predut, trimisi in judecata in dosarul "Frauda la referendum", au fost judecati separat de ceilalti 73 de inculpati, prin procedura simplificata, dupa ce si-au recunoscut vinovatia.

Dosarul referendumului: Inculpati condamnati la inchisoare cu executare

Instanta suprema i-a condamnat la cate un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pe Marius Marinel si Simona Cristina Predut si le-a stabilit acestora un termen de incercare de trei ani si patru luni.

Totodata, instanta a dispus desfiintarea partiala a listei electorale de la Sectia 105 Piatra Olt, judetul Olt, de la referendumul din iulie 2012, si a anulat de pe aceasta lista opt voturi de la referendumul din 2012, care ar fi fost falsificate.

Marius si Simona Predut au fost obligati de catre instanta la plata unor cheltuieli judiciare catre stat de 700 si, respectiv, 800 de lei.

Liviu Dragnea, trimis in judecata in acelasi dosar

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a inceput in 15 noiembrie.

Stenograme referendum Dragnea: Organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot! Ii legati, ii luati in brate

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Dosarul referendumului: Sapte inculpati vor sa munceasca in folosul comunitatii

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt.

Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dosar referendum inchisoare, #dosar referendum condamnari, #dosar referendum Liviu Dragnea , #inchisoare