Fara amenzi in perioada campaniei: Inca trei sefi de politie, retinuti

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:16
3700 citiri
Fara amenzi in perioada campaniei: Inca trei sefi de politie, retinuti
Foto: Gorjeanul

Seful Serviciului Rutier Timis, comisar sef Marcel Craciunescu, seful Politiei Recas, Marian Temu, si seful Politiei Locale Recas, Doru Berzescu, au fost retinuti, luni noapte, in dosarul de coruptie in care au mai fost retinuti sefii IPJ Timis, primarul din Recas si doi ofiteri de Politie Rutiera.

Procurorii DNA Timisoara au decis, in noaptea de luni spre marti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, sa il retina pentru 24 de ore pe Seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, comisar sef Marcel Craciunescu, acesta fiind cercetat intr-un dosar vizand fapte de coruptie comise in perioada 2013 - 2014.

Totodata, au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore seful Politiei Recas, Marian Temu, precum si seful Politiei Locale Recas, Doru Berzescu.

Primarul orasului Recas, seful IPJ Timis si adjunctul sau, retinuti pentru abuz in serviciu - Update

Acestia au fost condusi in arestul IPJ Timis.

In acelasi dosar au mai fost retinuti, luni seara, seful IPJ Timis, Sorin Muntean, si adjunctul sau, Florin Bolbos, dar si doi ofiteri de la Politia Rutiera Timis, Cosmin Bledea si Vasilica Garbaci.

De asemenea, a fost retinut pentru 24 de ore, in acelasi dosar, primarul orasului Recas, Teodor Pavel.

Toti cei opt retinuti in acest dosar urmeaza sa fie prezentati, marti, in fata judecatorilor de la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA Timisoara au mai decis sa il cerceteze sub control judiciar pe omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Milutinovici ar fi declarat anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare, ca a discutat cu prefectul de Timis, Eugen Dogariu, despre situatia unui politist de la Recas care nu s-ar fi supus ordinelor superiorilor de a nu aplica amenzi pe perioada campaniei electorale. Primarul din Recas, Teodor Pavel (PSD) le-ar fi solicitat sefilor IPJ sa dea ordin subordonatilor sa nu aplice amenzi pe durata campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2014.

Persoanele retinute au fost audiate, luni, de catre procurorii DNA, dupa ce, in cursul aceleiasi zile, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc perchezitii in Timis si Arad, la institutii publice, sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, intr-un dosar care ar viza infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 - 2014, cercetarile fiind facute pentru trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj.

Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au fost facute la IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, Politia orasului Recas, Primaria Recas si Politia Locala din cadrul Primariei Recas, precum si Sectia de Politie Autostrazi - Biroul de Politie Autostrada A1 Deva - Nadlac. Perchezitii au avut loc si la locuinta sefului Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, din satul Ghiroda, precum si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, unor politisti din cadrul Politiei Recas li s-a cerut sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu de catre unii sefi care le-au interzis lucratorilor din cadrul compartimentului rutier Recas efectuarea de controale si actiuni pe linie de politie rutiera pe drumul comunal DC 147, drumul judetean DJ 609E, precum si pe strazile din localitatile aflate pe raza de competenta a Politiei orasului Recas.

Motivul invocat ar fi fost ca primarul din Recas, Teodor Pavel, nu doreste sa mai fie sanctionati cetatenii orasului Recas, mai ales in perioada campaniei electorale prezidentiale.

In aceleasi documente ale anchetatorilor se precizeaza ca politistii care nu se conformau acestei dispozitii erau mutati in alte posturi sau le erau desfiintate posturile, iar pentru a-si indeplini scopul primarul actiona si pe linie politica, apeland la omul de afaceri Gelu Milutinovici si la reprezentanti ai Prefecturii Timis.

De altfel, surse judiciare spun ca un politist de la Recas ar fi fost mutat abuziv la Politia Lugoj.

Sursele citate mai spuneau ca sefi din Politie ar fi luat mita sub forma de anvelope pentru autoturisme, pentru avansari in grad, avansarile fiind facute la 1 decembrie 2014.

Conform surselor citate, in ancheta ar mai fi vizati prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Gelu Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

Primarul din Recas, Teodor Pavel, se afla la primul mandat, fiind ales din partea PNL. In septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, in baza OUG care a permis migratia alesilor locali fara a-si pierde mandatul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#arestari Timis Recas politie, #coruptie politie Timis Recas, #fara amenzi campanie prezidentiale , #inchisoare