Fiul fostului procuror general adjunct al Romaniei, cinci ani de inchisoare cu executare

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 17:37
3572 citiri
Fiul fostului procuror general adjunct al Romaniei, cinci ani de inchisoare cu executare

Avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct al Romaniei, Traian Gherasim, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, iar omul de afaceri Nikolaus Mann a fost achitat.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a mai decis achitarea lui Andrei Gherasim pentru inselaciune, pe motiv ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Totodata, judecatorii Curti de Apel Bucuresti au dispus achitarea omului de afaceri Nikolaus Mann pentru cumparare de influenta, pe motiv ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Instanta a constatat recuperata integral suma de 50.000 de euro folosita de procurorii anticoruptie din fondurile pentru flagrant.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In acest dosar, in 22 august 2012, avocatul Andrei Gherasim a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta si inselaciune, iar omul de afaceri Nikolaus Mann a fost acuzat de cumparare de influenta.

Potrivit procurorilor, in 4 aprilie 2012, avocatul Andrei Gherasim a pretins de la Nikolaus Mann, prin intermediar, 100.000 de euro, spunand ca poate interveni pe langa magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si Tribunalul Brasov, pentru a dispune solutii favorabile omului de afaceri in doua dosare civile.

Unul dintre cele doua dosare civile avea ca obiect o cerere de stramutare a cauzei, iar altul anularea unui contract. In acest scop, pe 12 aprilie 2012, avocatul a primit, prin acelasi intermediar, 50.000 de euro, reprezentand o parte din banii pretinsi.

Gherasim a mai fost acuzat ca, in februarie 2011, in calitate de avocat ales al unei persoane cercetate intr-o cauza penala aflata pe rolul DNA, l-a indus in eroare pe denuntator cu privire la faptul ca, in cauza respectiva, procurorii anticoruptie vor dispune o solutie de netrimitere in judecata in termen de doua luni de la incheierea contractului de asistenta juridica, contract in valoare de 40.000 de euro.

Intr-un alt dosar, in 14 noiembrie 2012, avocatul Andrei Gherasim a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, tot pentru trafic de influenta. Gherasim a fost acuzat ca a pretins 40.000 de euro de la o femeie spunand ca poate interveni pe langa judecatori in favoarea sotului acesteia.

Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat pe avocatul Andrei Gherasim pentru cealalta acuzatie, de fals in inscrisuri sub semnatura privata, comis in scopul ascunderii unei fapte de coruptie.

Decizia din acest dosar a fost contestata de Andrei Gherasim la instanta suprema, recursul urmand sa se judece in 30 septembrie.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Andrei Gherasim condamnat inchisoare, #proces Andrei Gherasim cinci ani , #inchisoare