Fost deputat PDL condamnat la sapte ani de inchisoare

Vineri, 20 Martie 2015, ora 13:31
6204 citiri
Fost deputat PDL condamnat la sapte ani de inchisoare
Foto: Romania TV

Fostul deputat Alin Trasculescu a fost condamnat, vineri, la sapte ani de inchisoare, in urma unei decizii a judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti.

Hotararea de condamnare la inchisoare a fostului deputat PDL de Vrancea nu este definitiva, ea putand fi atacata.

Alin Trasculescu, fost presedinte al Organizatiei PDL Vrancea, este acuzat ca a primit 150.000 de euro in mai multe transe de la o persoana, denuntatorul din acest dosar, intrucat a lasat sa se creada ca are influenta asupra autoritatilor locale din Vrancea, dar si asupra unor functionari din Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

Fostul deputat ar fi urmat sa ii convinga pe functionari sa incheie contracte avantajoase pentru firma denuntatorului.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Trasculescu, in luna aprilie a anului 2013, pentru trafic de influenta, instigare la fals, instigare la spalare de bani, delapidare si uz de fals.

In acelasi dosar, anchetatorii anticoruptie l-au trimis in judecata si pe Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al firmei Maryna Exclusiv SRL, pentru infractiuni precum complicitate la trafic de influenta, fals in acte, santaj, spalare a banilor, delapidare si uz de fals. Alte trei persoane au fost deferite justitiei in aceasta speta.

Procurorii DNA au aratat ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al PDL Vrancea, s-a asociat cu Marian Valeriu Calota pentru a obtine bani prin traficul de influenta. La grupare au aderat ulterior alte trei persoane, si anume Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene si Dorian Geolfan.

In cei doi ani, Trasculescu a pretins de la reprezentantul unui firme, Mircea Vintilescu, denuntatorul din dosar, initial 50.000 de euro, iar ulterior 150.000 de euro. Dupa ce a primit banii, fostul deputat a mai cerut 1,1 milioane de lei, primind din aceasta suma, in mai multe transe, 374.000 de lei, prin intermediul lui Calota.

"Banii au fost pretinsi cu ajutorul inculpatului Calota Marian-Valeriu, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Trasculescu Alin-Silviu sumele solicitate", se arata in rechizitoriul intocmit in 2013 de catre DNA.

Cum l-a pacalit fostul deputat pe denuntator

Pentru obtinerea banilor, Trasculesu a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatii locale din judetul Vrancea si ca ii poate determina sa solicite de la Ministerul Dezvoltarii si Turismului realizarea unor lucrari de infrastructura.

De asemenea, fostul deputat PDL a sustinut ca are influenta si asupra unor functionari din minister, pe care ii poate convinge sa aprobe derularea acestor lucrari, realizate de firma lui Vintilescu.

Totodata, Marian Calota, la solicitarea lui Trasculescu, a falsificat mai multe contracte incheiate intre societatea controlata de el, Maryna Exclusiv, si firma denuntatorului, "aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale".

In data de 10 noiembrie, Calota a primit de la denuntator cei 50.000 de euro pe care ar fi trebuit sa ii dea lui Alin Trasculescu. Procurorii au organizat atunci un flagrant si l-au prins pe Calota in timp ce lua banii.

In urmatoarea zi, procurorii i-au retinut pe Trasculescu si Calota. Pentru ca era deputat la acea vreme, anchetatorii l-au informat pe ministrul Justitiei cu privirea la pechezitia si retinerea lui Trasculescu.

Pe 20 noiembrie, acesta si-a dat demisia din functia de deputat, iar pe 29 noiembrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea sa preventiva.

Trasculescu a fost eliberat pe 7 decembrie, dupa o decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, insa in prezent are interdictia de a parasi tara.

De asemenea, procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri ale lui Trasculescu, Calota, Ene si Geolfan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Alin Trasculescu inchisoare, #Alin Trasculescu condamnat, #Alin Trasculescu 7 ani , #inchisoare