Fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si 6 luni de inchisoare

Luni, 09 Februarie 2015, ora 16:30
3768 citiri
Fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si 6 luni de inchisoare
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Fostul director al Postei Romane Mihai Toader a fost condamnat, luni, la zece ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Toader este acuzat ca a achizitionat produse informatice de la o societate din Cipru, la un pret supraevaluat de 12 ori, prejudiciul in acest dosar fiind de 6,5 milioane de euro, scrie Mediafax.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au mai condamnat la zece ani si sase luni de inchisoare, tot pentru abuz in serviciu, alti trei angajati ai Postei Romane, respectiv Emanoil Lepadatu - fostul director executiv economic al Companiei Nationale Posta Romana, Andrei Marinescu - fostul director executiv dezvoltare strategica si Vasile Barbulet - fostul sef al Departamentului IT in CN Posta Romana.

Magistratii au stabilit ca cei patru condamnati sa achite Postei Romane 6,5 milioane de euro, valoarea prejudiciului, la care se adauga dobanda aferenta de la savarsirea faptelor pana la achitarea integrala a sumei.

Totusi, decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Cei patru inculpati au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA in decembrie 2014. In rechizitoriul anchetatorilor se arata ca, in anul 2008, acestia "si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu in contextul organizarii si derularii achizitiei si implementarii unor produse informatice de la firma Data Tech Business Solutions Ltd Cipru", la un pret de 12 ori mai mare.

Achizitii de lux la Posta Romana, in plina criza

Procurorii acuza ca procedura de achizitie publica a fost una nelegala, "intrucat s-a recurs la negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, desi nu erau intrunite conditiile specifice acestei proceduri, iar pe piata IT existau mai multe produse realizate de diverse companii care indeplineau cerintele C.N. Posta Romana S.A. si, astfel, se impunea efectuarea achizitiei prin licitatie".

In plus, contractul prevedea achizitionarea mai multor produse informatice decat ar fi avut nevoie Posta Romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Toader inchisoare, #Mihai Toader Posta Romana inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
10 ani si jumatate la varsta lui, este ceva serios!