Fostul presedinte al Camerei de Comert, Mihail Vlasov, va fi eliberat

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 15:23
2782 citiri
Fostul presedinte al Camerei de Comert, Mihail Vlasov, va fi eliberat
Foto: Arhiva Ziare.com

Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert, poate parasi Penitenciarul Vaslui, au decis, vineri, magistratii Tribunalului Vaslui, care au respins contestatiile depuse de procurori la decizia eliberarii conditionate emisa de catre Judecatoria Vaslui. Decizia este definitiva.

Pe 20 septembrie, magistratii Judecatoriei Vaslui au decis ca Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert a Romaniei, poate parasi Penitenciarul Vaslui. Decizia a fost contestata atat de procurori, cat si de Vlasov, din cauza conditiilor impuse de magistrati dupa eliberare, insa vineri Tribunalul Vaslui a decis ca fostul presedinte al Camerei de Comert poate fi eliberat.

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare in iunie 2015 de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un dosar de trafic de influenta. El a fost prins in flagrant, in martie 2014, in timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri. In schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis ca-si va folosi influenta pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial International sa pronunte o hotarare arbitrala favorabila acestuia.

Mihail Vlasov a fost condamnat si intr-un al doilea dosar, la 2 ani de inchisoare, in noiembrie 2016, dupa ce a fost acuzat de procurii DNA ca, in 26 februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a cerut unui deputat "sa ii sustina interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului".

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis, in 31 marie 2017, contopierea celor doua pedepse, Vlasov avand in total de executat 5 ani si 8 luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Mihail Vlasov eliberat, #Mihail Vlasov liberare decizie definitiva, #Mihail Vlasov inchisoare , #inchisoare