Fostul presedinte al CJ Arad a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare - definitiv

Luni, 26 Iunie 2017, ora 16:31
3918 citiri
Fostul presedinte al CJ Arad a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare - definitiv
Foto: Arhiva Facebook/Consiliul Judetean Arad

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Magistratii Curtii de Apel Timisoara au decis, luni, sa respinga, ca nefondate, cele patru actiuni de apel formulate de partile implicate in acest caz, astfel ca fostul presedinte al CJ Arad va executa 4 ani de inchisoare.

Hotararea este definitiva si irevocabila.

Avocatii au cerut ca Nicolae Iotcu sa fie achitat pe motiv ca a fost condamnat de catre Tribunalul Timis fara probe concrete, iar procurorii DNA au cerut cresterea pedepsei de la 4 la 7 de inchisoare cu executare.

In cuvantul sau, Nicolae Iotcu a sustinut ca nu este vinovat.

Nicolae Iotcu a fost condamnat, in 21 martie 2017, in prima instanta, de magistratii Tribunalului Timis, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in cazul unui contract pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, in vreme ce ceilalti doi inculpati din dosar au fost condamnati cu suspendare.

Lui Iotcu i se va reduce din pedeapsa perioada retinerii, a arestului preventiv si a arestului la domiciliu, din 24.07.2015 pana pe 09.10.2015.

In acelasi dosar, fostul director tehnic al Consiliului Judetean Arad, Adrian Nedelciu, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta.

Si reprezentantul companiei medicale, Alin Patrascu, acuzat de cumparare de influenta, a fost condamnat la 1 an, 9 luni si 10 zile cu suspendare.

Nicolae Iotcu a fost trimis in judecata de DNA Timisoara pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferentiala a unui contract.

Alaturi de Iotcu, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Adrian Nedelciu, director executiv al Directiei Tehnice Investitii din Consiliul Judetean Arad, pentru trafic de influenta, si Alin Mircea Patrascu, administrator al unei societati comerciale la data faptelor, pentru doua infractiuni de cumparare de influenta.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Nicolae Iotcu CJ Arad, #Nicolae Iotcu condamnat inchisoare , #inchisoare