Fostul presedinte al CJ Buzau a fost condamnat definitiv la cinci ani si doua luni de inchisoare

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 08:16
2575 citiri
Fostul presedinte al CJ Buzau a fost condamnat definitiv la cinci ani si doua luni de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Buzau Cristinel Bigiu a fost condamnat, vineri, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la cinci ani si doua luni de inchisoare pentru luare de mita. Sentinta este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut astfel pedeapsa dispusa in luna aprilie de Tribunalul Calarasi.

Cristinel Bigiu a declarat pentru News.ro ca a luat act de decizia instantei.

"S-a metinut decizia din instanta de fond, de la Tribunalul Calarasi, am luat act", a spus Bigiu.

Magistratii Tribunalului Calarasi l-au condamnat, in 5 aprilie, pe Cristinel Bigiu la cinci ani si doua luni de inchisoare, doi ani de interzicere a unor drepturi si confiscarea speciala a sumei de 45.000 de lei. Sentinta a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Totodata, magistratii au decis sa prelungeasca masura controlului judiciar in cazul fostului presedinte al Consiliului Judetean Buzau Cristinel Bigiu, pana la ramanerea definitiva a sentintei.

Bigiu a stat in arest preventiv aproape sase luni, incepand din decembrie 2014, si alte doua luni in arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Calarasi a dispus in cazul sau masura controlului judiciar, ceea ce i-a permis lui Cristinel Bigiu intoarcerea pentru o scurta perioada la locul de munca, insa in final judecatorii i-au interzis exercitarea functiei.

In noiembrie 2015, Cristinel Bigiu a demisionat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau.

Bigiu a fost trimis in judecata, in februarie 2015, de procurorii DNA, alaturi de finul sau, Florin Madalin Colgiu, administrator al SC Alexandra SRL, si de Gabriela Camelia Badica, director in cadrul Asociatiei pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat Calarasi.

In rechizitoriu se arata ca, in perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014, Marian Cristinel Bigiu a cerut, iar in 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 de lei, respectiv 50.000 de lei, prin intermediari, in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu, ca presedinte al Consiliului Judetean Buzau, respectiv aprobarea atribuirii catre firma Asociatia pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat Calarasi, prin procedura directa, a doua contracte, precum si aprobarea platilor aferente, dupa receptionarea lucrarilor.

Cele doua contracte vizau elaborarea primelor doua componente ale "Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau 2014-2020".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristinel Bigiu inchisoare , #inchisoare