Fostul primar si fostul viceprimar din Mangalia, 3 ani cu suspendare pentru abuz in serviciu

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 22:12
6034 citiri
Fostul primar si fostul viceprimar din Mangalia, 3 ani cu suspendare pentru abuz in serviciu
Foto: Facebook/Zanfir Iorgus

Fost primar al Mangaliei intre 1996 si 2008 si fost deputat PDL, Zanfir Iorgus a fost condamnat, luni, de Tribunalul Constanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu.

Tot in acelasi dosar, fostul viceprimar Paul Liviu Botas a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

Cei doi au fost obligati de instanta sa achite in solidar catre Primaria Mangalia prejudiciul din acest dosar, care se ridica la 490.000 de lei.

Zanfir Iorgus a fost judecat pentru ca, in perioada 2006-2007, nu a organizat o licitatie pentru realizarea oborului de animale, prejudiciind astfel bugetul local cu aproape 500.000 de lei.

El a fost obligat de instanta sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Primariei Mangalia si SC GoldTerm Mangalia sau la o alta unitate care urmeaza sa fie stabilita de Serviciul de Probatiune Constanta.

Zanfir Iorgus si Paul Liviu Botas au fost trimisi in judecata de DNA in martie 2015. Procurorii au stabilit ca, in perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, Zanfir Iorgus, in calitate de primar al municipiului Mangalia, in mai multe randuri, nu a indeplinit, respectiv a indeplinit in mod defectuos mai multe acte legate de atributiile de serviciu care decurgeau din functia sa.

Astfel, el nu a organizat o procedura de achizitie publica pentru realizarea unui obor de animale. "Executarea lucrarii nu avea aprobarea consiliului local, iar platile au fost facute in mod nelegal, din fonduri publice, catre SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare in fapt neexecutata, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei", precizau procurorii DNA.

De asemenea, fostul viceprimar a fost acuzat ca a condus comisia de evaluare a ofertelor si a atribuit contractul pentru realizarea oborului de animale catre SC Euro Coram SRL, desi oferta acesteia era neconforma, iar ulterior a facut mai multe plati nelegale din fonduri publice catre firma respectiva, pentru o lucrare in fapt neexecutata.

Profil de traseist

Zanfir Iorgus a fost primar la Mangalia intre 1996 si 2008. El a castigat primul mandat de primar din partea PNTCD si a facut parte din aceasta formatiune politica pana in 2003, cand s-a inscris in PSD. Din partea social-democratilor, Iorgus a fost primar intre 2004 si 2008. In 2008 a candidat pentru un nou mandat la Primaria Mangalia, dar din partea PDL, fiind invins de candidatul PSD Mihai Claudiu Tusac.

In toamna lui 2008, Iorgus a devenit deputat din partea PDL. In 2012, Iorgus avea sa candideze din nou la Primaria Mangalia, dar si pentru un nou mandat de deputat, pierzand insa ambele alegeri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#primar Mangalia condamnat abuz in serviciu, #Zanfir Iorgus condamnat abuz , #inchisoare
Comentarii