Frauda la Bac 2013: Fosta directoare de la Bolintineanu, inchisoare cu suspendare

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 15:50
2069 citiri
Frauda la Bac 2013: Fosta directoare de la Bolintineanu, inchisoare cu suspendare

Fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, Costica Varzaru, a fost condamnata, joi, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul fraudarii examenului de bacalaureat de anul trecut.

Pe langa pedeapsa cu suspendare, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au mai stabilit ca Varzaru este obligata sa munceasca 100 de zile in folosul comunitatii, arata Digi 24.

Decizia nu este definitiva, aceasta putand fi contestata atat de Costica Varzaru, cat si de procurorii care investigheaza acest caz.

Fosta directoare de la Bolintineanu a fost arestata preventiv pe 2 iulie 2013, dupa o decizie a Tribunalului Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Frauda la Bac: Fosta directoare de la Bolintineanu ramane in arest

Ea a fost demisa din functia de director al Liceului Dimitrie Bolintineanu, pe 1 iulie, in ziua in care au inceput probele scrise ale examenului de bacalaureat, cand procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii au facut perchezitii la institutia de invatamant.

Atunci au fost gasiti bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori. Costica Varzaru este acuzata ca a intocmit o lista cu 15 elevi care ar fi urmat sa fie favorizati la bacalaureat.

In urma audierilor ar fi reiesit ca vicepresedintele comisiei avea listele de la Costica Varzaru, intentia fiind aceea de a fi favorizati la examen elevii mentionati pe foile respective.

Fosta sefa de la Bolintineanu explica mita: 13.000 de lei pentru o apa, o fructa... si rezolvarea subiectelor

Costica Varzaru a recunoscut in fata instantei ca s-au strans bani de la elevi. Ea a declarat ca s-au adunat aproape 13.000 de lei bani de protocol, suma care, sustinea Varzaru, ar fi trebuit folosita pentru apa si fructe pentru comisia de corectare.

Fosta directoare de la Bolintineanu va fi judecata in libertate (Video)

Varzaru a fost judecata in stare de libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 10 septembrie 2013, recursul fata de mentinerea masurii de arest preventiv.

Frauda la Bac: Costica Varzaru s-a intors la catedra, ministerul da din umeri

Mai mult, desi in vara anului trecut a fost protagonista unuia dintre cele mai mari scandaluri de coruptie de la bacalaureat, fosta directoare s-a intors la catedra, intrucat nu a fost demisa si din functia de cadru didactic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Costica Varzaru inchisoare, #directoare Bolintineanu inchisoare suspendare , #inchisoare