Guru Bivolaru, prins la Paris: Cand apare in fata judecatorilor francezi

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 12:05
2376 citiri
Guru Bivolaru, prins la Paris: Cand apare in fata judecatorilor francezi
Foto: Interpol

Gregorian Bivolaru, prins vineri la Paris si arestat preventiv la Penitenciarul Fresnes, va aparea miercuri in fata judecatorilor francezi, carora va trebui sa le spuna daca este de acord sa se predea autoritatilor romane si sa fie extradat in tara noastra.

In functie de raspunsul liderului MISA, condamnat in Romania la sase ani de inchisoare, magistratii fracezi vor avea la dispozitie 20 de zile pentru a lua o decizie cu privire la soarta acestuia. Hotararea nu va fi definitiva, asa ca Bivolaru o va putea ataca cu apel, potrivit site-ului 7 sur 7.

Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta dupa 12 ani

Judecatorii din Hexagon asteapta pana miercuri pentru ca statul roman sa traduca actele de extradare si ca Bivolaru sa isi prezinte punctul de vedere, insa, cel mai probabil, acesta va fi trimis in Romania, unde isi va executa pedeapsa cu inchisoarea.

Gregorian Bivolaru, supranumit "Guru" de adeptii sai, a fost condamnat in 2013 la sase ani de inchisoare pentru ca a intretinut relatii sexuale cu un minor, insa el fugise inca din 2004 din tara, fiind dat in urmarire internationala.

Recunoscut la un targ de carte de la Paris si dat pe mana autoritatilor, Bivolaru s-a aparat spunand ca este cetatean bulgar si ca doar avocatii sai sunt romani. El a fost prins cu minciuna, pentru ca, desi avea asupra lui documente emise de tara vecina, nu a stiut sa vorbeasca limba bulgara, a informat Digi24.

Guru Bivolaru e inchis la Fresnes: A declarat ca e bulgar, desi nu stie limba

Conform sursei citate, liderul MISA are mai multi avocati care incearca sa obtina pentru el ispasirea pedepsei in Franta, nu in Romania.

Judecatorii au confirmat mandatul european de arestare emis de autoritatile din Romania si au decis sa il aresteze preventiv, pana cand autoritatile de la Bucuresti trimit toate actele.

Dosarul in care a fost condamnat Bivolaru a fost deschis in martie 2004, cand peste 100 de politisti, mascati si procurori au descins la sediile MISA si la apartamentele suspectului.

De doua ori arestat preventiv, insa ulterior eliberat, el a fugit din tara ascuns intr-un tir, incalcand conditiile controlului judiciar.

Ulterior, a obtinut azil politic in Suedia, tara care nu avea tratat de extradare cu Romania. In data de 14 iunie 2013, a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la sase ani de inchisoare cu executare, pentru act sexual cu un minor, in forma continuata. Judecatorii l-au achitat pentru acuzatia de perversiuni sexuale si trafic de minori, iar instanta a incetat procesul penal pentru tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei, fapta fiind intre timp prescrisa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Guru Bivolaru instanta miercuri, #Guru Bivolaru extradat , #inchisoare