Guvernul imbunatateste conditiile din inchisori - plan de peste 800 de milioane de euro

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 20:15
2217 citiri
Guvernul imbunatateste conditiile din inchisori - plan de peste 800 de milioane de euro
Foto: Ziare.com

Guvernul a aprobat calendarul de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de detentie si a sistemului de probatiune.

Valoarea totala estimata pentru aplicarea lui este de 838,45 milioane euro si prevede infiintarea a 10.895 locuri noi de cazare si modernizarea a 1.651 locuri, pana in 2023.

"Valoarea totala estimata pentru punerea in aplicare a Calendarului de masuri, pentru perioada 2016-2023, este de 838,45 milioane euro, investitie distribuita intre Administratia Nationala a Penitenciarelor - 740,23 milioane euro, Directia Nationala de Probatiune - 21,47 milioane euro si Ministerul Afacerilor Interne - 76,73 milioane euro", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Ministrul Justitiei, despre dezastrul pe care l-a gasit in puscarii: Conditiile nu fac posibila reeducarea

Documentul aminteste ca, in prezent, sistemul penitenciar se confrunta cu un deficit al locurilor de cazare, iar dupa aprobarea calendarului, Administratia Nationala a Penitenciarelor urmeaza sa creeze un numar de 10.895 locuri noi de cazare si sa modernizeze 1.651 locuri, pana in anul 2023.

De asemenea, se stipuleaza ca "dezvoltarea capacitatii de cazare la nivelul sistemului penitenciar genereaza necesitatea incadrarii de personal suplimentar, memorandumul prevazand incadrarea a 5847 de persoane pana in anul 2023".

Europa e ingrijorata de conditiile din inchisorile din Romania: Ce probleme au fost raportate

"In ceea ce priveste Directia Nationala de Probatiune, in calendarul de masuri sunt cuprinse 4 acte normative care privesc normalizarea cadrului de implementare a noilor sanctiuni neprivative de libertate, prin acoperirea vidului existent in prezent in care activitatea de probatiune este realizata dupa norme tranzitorii.

De asemenea, tot aici sunt cuprinse masuri privind resursele umane, astfel incat sa se reduca volumul de activitate /consilier de probatiune, prin suplimentarea graduala a schemei de personal, pana in 2018, cu 626 de posturi consilier de probatiune, si incadrarea a 171 angajati pentru a realiza atributiile de secretariat si administrative, realizate in prezent tot de consilierii de probatiune", se spune in comunicat.

Statul roman, obligat sa plateasca peste 1,1 milioane euro din cauza conditiilor din inchisori

Ministerul Afacerilor de Interne, prin Inspectoratul General al Politiei Romane, urmeaza sa creeze 1.769 locuri noi de cazare, prin construirea, modernizarea, consolidarea si extinderea centrelor de retinere si arestare preventiva si sa renoveze 283 locuri de cazare prin lucrari de reparatii curente, pana in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#guvern conditii inchisori, #guvern imbunatatiri inchisori, #guvern bani inchisori , #inchisoare