Hackerul Micul Fum, care a accesat conturile online ale unor vedete, a fost condamnat

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 23:10
2020 citiri
Hackerul Micul Fum, care a accesat conturile online ale unor vedete, a fost condamnat
Foto: ziarulring.ro

Hackerul Micul Fum, care a accesat conturile de e-mail si de Facebook ale unor vedete, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de catre Judecatoria sectorului 3 Bucuresti.

Marcel Lazar Lehel, care a accesat ilegal conturile de e-mail si pe cele de pe platforma de socializare Facebook, apartinand unor angajati ai unui trust media si unor persoane publice, iar ulterior a facut publice discutii private si fotografii ale acestora, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Pe 19 august 2011, Marcel Lazar Lehel, in varsta de 40 de ani, a fost retinut, pentru comiterea a 25 de infractiuni de acces fara drept la sisteme informatice, 25 de infractiuni de modificare fara drept si restrictionarea accesului la date informatice, 25 de infractiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si 15 infractiuni de violarea secretului corespondentei.

Barbatul este acuzat ca, in perioada octombrie 2010 - iulie 2011, a accesat fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail si conturile aferente platformei de socializare Facebook, apartinand lui Dragos Mostenescu, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivanescu, Rona Hartner, Iliviu Lesu, Daniela Aciu, Irina Reisler Capitanu, Violeta Babliuc, Monica Barbu, Lenuta Aciu, Simona Radulescu, Denisa Barboni, Bianca Dragusanu, Cristian Pulhac, Ada Milea, Organizatia de Tineret a PDL - potrivit site-ului instantei.

Ca mod de operare, Lazar Lehel ar fi restrictionat accesul utilizatorilor de drept la sistemele informatice si ar fi copiat in mod neautorizat informatiile, fotografiile si corespondenta privata stocate in cadrul conturilor partilor vatamate, au stabilit procurorii DIICOT.

Ulterior, el a divulgat continutul corespondentei catre public, prin intermediul retelei de socializare, postand pe conturile personale create special in acest scop - "Micul Fum" si "Thevem Theven" informatii si date confidentiale, respectiv fotografii, mesaje electronice si alte discutii private purtate de catre partile vatamate pe conturile de socializare si aplicatiile de chat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#hacker condamnat, #Micul fum, #hacker conturi online vedete, #Micul fum condamnat , #inchisoare
Comentarii