Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inchisoare pentru un pilot care s-a urcat in avion beat turta: Putea fi o catastrofa

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 18:41
2089 citiri
Inchisoare pentru un pilot care s-a urcat in avion beat turta: Putea fi o catastrofa
Foto: Arhiva

Pilotul Irfan Faiz, care a recunoscut ca a consumat bauturi alcoolice peste limita legala inainte de a pleca in cursa, a fost condamnat, vineri, la noua luni de inchisoare.

Barbatul de 55 de ani, de origine pakistaneza, a fost descoperit beat pe un aeroport din Marea Britanie, dupa ce personalul aeroportului a observat ca acesta mirosea a alcool si nu se tinea prea bine pe picioare, scrie BBC.

Acesta se pregatea totusi sa piloteze un avion cu 180 de pasageri la bord catre Islamabad. Judecatorii au precizat ca Faiz a comis o fapta "foarte grava", fiind acuzat ca a intentionat sa aiba "o activitate specifica unei functii din aviatie sub influenta bauturilor alcoolice".

Pilot prins beat, de 4 ori peste limita legala, inainte de a pleca in cursa

Pilotul a recunoscut ca a baut trei sferturi de sticla de whisky inaintea zborului. Faiz era totusi un pilot experimentat si respectat, avand 25 de ani de experienta si niciun incident neplacut pana in acest moment.

Avocatul acestuia a mentionat ca Faiz nu obisnuieste sa bea, dar in acel moment era foarte stresat din cauza ca fusese amenintat ca familia lui va fi rapita. Judecatorilor li s-a mai spus ca acesta face parte dintr-o familie foarte respectata din Pakistan.

Reprezentantul legal al barbatului a mai spus ca acesta nu cunostea legislatia referotoare la consumul de alcool din Regatul Unit, cu toate ca este un pilot cu experienta, sustinand ca in Pakistan singura regula esta sa existe o pauza de 12 ore intre consumul de alcool si cursa, ceea ce s-a intamplat in cazul lui Faiz.

"Este o fapta foarte grava. Daca nu ar fi fost oprit, ar fi pilotat aeronava pana la Islamabad. Acest lucru ar fi putut avea consecinte catastrofice", au spus judecatorii.

Irfan Faiz a fost prins baut pe aeroport la sfarsitul lunii septembrie, acesta fiind un angajat al companiei Pakistan International Airlines. In urma analizelor s-a descoperit ca in sangele pilotului era o cantitate de alcool mai mare de patru ori decat limita permisa de lege.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pilot beat inchisoare, #pilot beat condamnat, #pilot beat cursa, #pilot beat avion , #inchisoare