Omul de afaceri turc care a ucis un politist de la Rutiera a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare

Joi, 20 Iulie 2017, ora 12:23
6105 citiri
Omul de afaceri turc care a ucis un politist de la Rutiera a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, trimis in judecata pentru uciderea unui politist de la Brigada Rutiera pe care l-ar fi lovit intentionat cu masina, tarandu-l pe capota, a fost condamnat, joi, la 23 de ani si jumatate de inchisoare.

De asemenea, el trebuie sa plateasca despagubiri de 400.000 de euro rudelor politistului ucis.

Astfel, el trebuie sa achite daune morale de 200.000 de euro catre Cristina Ionescu si cate 100.000 de euro catre Dumitru Ionescu si Elena Mihai.

Potrivit deciziei instantei, Abdullah Atas trebuie sa plateasca si daune materiale de 88.314 de lei Directiei Generale de Politie Bucuresti. Totodata, este mentinut sechestrul pe 8.265 de parti sociale detinute de omul de afaceri la SC Maac Elite SRL, precum si pe mai multe conturi bancare ale acestuia.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In septembrie 2015, Abdullah Atas a fost trimis in judecata pentru omor calificat, conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului, fiind acuzat ca a intrat intentionat cu masina in politistul Gheorghe Ionescu, care a murit dupa trei saptamani in care a fost in coma.

Accidentul s-a produs in 2 august 2015, in jurul orei 3:30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera. Acolo, politistul Gheorghe Ionescu se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Ionescu i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului a accelerat si l-a lovit.

Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri.

Anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri turc consumase bauturi alcoolice intr-un club din Capitala, iar la momentul producerii accidentului rutier avea o alcoolemie de 1,95 - 2 la mie.

In timpul procesului, Atas a sustinut ca in noaptea in care l-a luat pe capota masinii pe politistul Gheorghe Ionescu a incercat sa evite doi politisti, care ar fi sarit in fata masinii.

"Regret ca a decedat un politist in urma accidentului. Am facut tot posibilul sa-i evit pe cei doi agenti de circulatie care au sarit in calea mea. Cand am vazut un politist pe capota si altii in urmarirea mea, m-am speriat. Cand politistul de pe capota si-a indreptat mana spre arma, am intrat dintr-un soc in altul. Mi-am pierdut cunostinta si abia la spital am aflat ce s-a intamplat", a sustinut omul de afaceri in fata judecatoarei Anamaria Tranca.

El a mai spus ca accidentul a fost exploatat politic, iar el a devenit o victima a mass-media, in conditiile in care el este si cetatean roman, sotia sa este romanca iar fiul lui nici nu stie limba turca.

"Accidentul meu a fost folosit ca instrument politic. Mass-media m-a declarat ucigas, am fost folosit. Ce vina are familia mea, sotia, mama? Copilul meu nu intelege de ce nu vin acasa. Sunt cetatean roman, baiatul meu nu stie limba turca. Sunt judecat ca un terorist. Nu am nicio problema cu politia", a declarat in instanta Abdullah Atas, asistat de un translator de limba turca.

Citeste mai multe despre acest caz:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#turc inchisoare omorat politist, #Abdullah Atas inchisoare omorat politist , #inchisoare
Comentarii