Pedeapsa pentru interlopul care a bagat un politist in coma, redusa cu 2 ani

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 10:33
2359 citiri
Pedeapsa pentru interlopul care a bagat un politist in coma, redusa cu 2 ani
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Ploiesti a redus cu doi ani pedeapsa lui Daniel Uta, cunoscut sub porecla de Danezu, acuzat ca l-a lovit cu o sticla in cap pe politistul Codrut Oprea, anul trecut, intr-un local din Targoviste, decizia nefiind definitiva.

Reprezentantul Biroului Comunicare al Curtii de Apel Ploiesti a declarat ca instanta a admis recursurile facute de inculpat si de Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita impotriva sentintei din septembrie, cand inculpatul Daniel Uta a fost condamnat la 12 ani inchisoare si a redus-o la 10 de inchisoare.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 10 zile de la pronuntare.

In luna septembrie, Tribunalul Dambovita a decis sa il condamne pe Daniel Uta, zis Danezu, la 12 ani de inchisoare cu executare.

De asemenea, instanta a decis ca Uta trebuie sa ii plateasca politistului Codrut Oprea, lunar, diferenta dintre salariul pe care il incasa inainte de incident si pensia pe care o primeste in prezent, precum si o restanta la un credit in valoare de peste 6.000 de lei.

Totodata, instanta a decis sa il oblige pe Daniel Uta, cunoscut drept un apropiat al clanului Ghenosu, la plata de daune morale de un miliard de lei vechi.

Mai mult, judecatorii au decis ca Danezu trebuie sa plateasca aproximativ 30.000 de euro catre Ministerul de Interne, reprezentand cheltuieli suportate pentru tratamentul medical efectuat la o clinica din Austria de catre politistul Codrut Oprea.

Acesta va trebui sa plateasca si 10.000 de euro, despagubirile acordate de catre IPJ Dambovita politistului, precum si aproximativ 125.000 de lei catre spitalele unde a fost internat acesta in tara.

Codrut Oprea a fost lovit in cap de un interlop din Targoviste in septembrie 2010. Atunci a ajuns in coma la Spitalul de Ugenta Floreasca, cu traumatism cranio-cerebral grav si multiple hemoragii cerebrale.

Ulterior, tanarul a fost transferat la o clinica privata din Viena, iar costurile tratamentului au fost suportate de Ministerul Administratiei si Internelor. In prezent, politistul este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Agresorul politistului, Daniel Uta, zis Danezu, se afla in arest preventiv la Penitenciarul de maxima siguranta Margineni. Procesul sau a fost judecat la Tribunalul Dambovita, fiind trimis in instanta la sfarsitul lunii octombrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#pedeapsa inchisoare redusa, #agresor politist Codrut Oprea , #inchisoare