Perchezitii in penitenciare si flagrant pentru prinderea escrocilor care foloseau metoda "Accidentul"

Marti, 23 Iulie 2013, ora 22:00
3010 citiri
Perchezitii in penitenciare si flagrant pentru prinderea escrocilor care foloseau metoda "Accidentul"

Politistii au efectuat perchezitii in cinci penitenciare din tara, marti, la suspecti de inselaciuni telefonice prin metoda "Accidentul" si au ridicat zeci de telefoane mobile si mai multe cartele telefonice.

Echipele de perchezitie ce au actionat in cele cinci penitenciare in care se aflau incarcerati o parte dintre suspecti au ridicat 30 de telefoane mobile si mai multe cartele telefonice, bunuri care ar fi fost folosite pentru realizarea convorbirilor telefonice care urmareau inducerea in eroare a victimelor, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Politiei Romane.

Perchezitiile au avut loc in penitenciarele Galati (au fost vizate 8 persoane incarcerate), Iasi (au fost vizate 2 persoane incarcerate), Craiova (a fost vizata o persoana incarcerata), Tulcea (au fost vizate 2 persoane incarcerate) si Margineni-Giurgiu (a fost vizata o persoana incarcerata).

De asemenea, au fost efectuate 42 de perchezitii domiciliare in judetele Galati (6), Braila (10), Ilfov (3), Ialomita (1), Valcea (1), Buzau (2), Caras-Severin (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Iasi (1), Calarasi (10), precum si in municipiul Bucuresti (3).

De la locuintele perchezitionate au fost ridicate mai multe bunuri, ce urmeaza a fi folosite de anchetatori pentru probarea activitatii infractionale in dosarele instrumentate.

Activitatea s-a desfasurat sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din IGPR, la care au participat politisti din cadrul DGPMB si ai Inspectoratelor Judetene de Politie Ilfov, Suceava, Iasi, Galati, Braila, Tulcea, Caras-Severin, Hunedoara, Dolj, Prahova, Giurgiu, Buzau, Valcea, Calarasi si Ialomita, precum si echipe de interventie din cadrul IGPR.

Au fost constituite 51 de echipe de perchezitie, formate din peste 500 de politisti din structurile de investigatii criminale si de interventie, sprijinite de SIIAS - IGPR, care au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale-IGPR.

Trei persoane, prinse in flagrant in timp ce foloseau metoda "Accidentul"

Totodata, mai transmite Politia Romana, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi au prins in flagrant, marti dupa-amiaza, trei barbati care au incercat sa insele un batran de 85 de ani, din comuna Ileana, sustinand ca nepotul acestuia a fost implicat intr-un accident rutier.

Cele trei persoane aveau varste cuprinse intre 29 si 41 de ani, toti din Calarasi. Oamenii s-au prezentat, in urma mai multor convorbiri telefonice anterioare, la locuinta batranului, caruia i-au solicitat 7.000 de lei.

Acestia sustineau ca suma ii este necesara nepotului victimei, care a fost implicat intr-un accident rutier.

Fapta a fost sesizata de vecinul victimei inainte cu cateva ore de realizarea flagrantului, dupa ce victima i-a solicitat un imprumut, motivand ca nepotul sau ar fi fost implicat intr-un accident rutier.

Pentru prinderea suspectilor, care au incercat sa fuga cu un autovehicul, politistii au executat mai multe focuri de avertisment, in plan vertical, cu armamentul din dotare, fara a fi inregistrate victime.

Mobilizarea imediata a politistilor a condus la prinderea celor trei persoane, care incercau sa insele victima, profitand de varsta inaintata si de impactul pe care il poate produce asupra sa primirea unei vesti tragice.

Cei trei suspecti au fost condusi la sediul Postului de Politie Ileana, unde politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#perchezitii inchisoare Accidentul, #perchezitii metoda Accidentul, #flagrant metoda Accidentul , #inchisoare