Politist de frontiera condamnat la inchisoare dupa ce a calcat cu masina un copil pe trotuar si a fugit

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 22:41
2743 citiri
Politist de frontiera condamnat la inchisoare dupa ce a calcat cu masina un copil pe trotuar si a fugit
Foto: Arhiva Ziare.com

Un politist de frontiera din Vaslui, care in februarie a ranit grav un copil pe un trotuar din Husi, apoi a fugit de la locul accidentului a fost condamnat la un an si cinci luni de inchisoare cu executare, insa decizia nu este definitiva.

Astfel, Judecatoria Husi l-a condamnat pe politistul de frontiera Andrei Andrunache la patru luni de inchisoare pentru vatamare corporala din culpa si un an si patru luni de inchisoare pentru parasirea locului accidentului. Cele doua pedepse au fost contopite de judecatori, care au mentinut sentinta cea mai mare, de un an si patru luni de inchisoare, la care au adaugat un spor de o luna si zece zile.

Magistratii au dispus deducerea din pedeapsa a perioadei pe care politistul a petrecut-o in arest preventiv, respectiv trei luni.

Sentinta instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu apel atat de judecatori cat si de politistul de frontiera vasluian.

Accidentul a avut loc in 22 februarie, cand politistul de frontiera conducea o masina inmatriculata in Anglia pe soseaua principala care tranziteaza municipiul Husi. La un moment dat, pe fondul vitezei, autoturismul a intrat pe sensul opus de mers, unde a lovit un copil aflat pe trotuar, ranindu-l grav. Ulterior, masina a daramat gardul unei locuintei pe o portiune de cativa metri si, in final, dupa ce s-a rotit la 180 de grade, s-a oprit in curtea casei respective.

Soferul, care avea leziuni la fata, a fugit de la locul accidentului. Pe timpul desfasurarii cercetarilor de catre politisti, in zona producerii accidentului a venit sotia politistului de frontiera, care a declarat anchetatorilor ca ea se afla la volanul masinii in momentul, fiind insa contrazisa de martori.

A doua zi, Andrei Andrunache s-a predat Politiei si, dupa mai multe ore de audieri, a recunoscut ca el a provocat accidentul. Astfel, politistul de frontiera a fost retinut pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului, dupa care a fost arestat preventiv de catre Judecatoria Husi, masura fiind mentinuta pana in 25 mai.

Ulterior, Andrei Andrunache a fost suspendat din functie pana la pronuntarea definitiva a instantei.

In ceea ce-l priveste pe baiatul accidentat, in varsta de 13 ani, acesta a fost internat la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" Iasi, unde medicii l-au diagnosticat cu contuzie abdominala, contuzie pulmonara, traumatism cranio-cerebral si fracturi multiple la picioare, care au necesitat interventie chirurgicala pentru reasamblarea fragmentelor osoase.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#politist inchisoare copil trotuar, #politist inchisoare lovit copil, #politist frontiera inchisoare copil , #inchisoare