Premiera in justitie: Ioan Avram Muresan, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare

Luni, 28 Mai 2012, ora 09:22
8592 citiri
Premiera in justitie: Ioan Avram Muresan, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare
Foto: enational.ro

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a fost condamnat luni la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia este o premiera pentru Romania si este definitiva, Muresan urmand sa fie incarcerat in urmatoarele 24 de ore.

Ioan Avram Muresan este acuzat de deturnare de fonduri, prejudiciul inregistrat fiind de aproape 30 de miliarde de lei vechi, informeaza Romania TV.

Judecatorii urmeaza sa redacteze si sa trimita catre politia din Baia Mare decizia de condamnare, politistii sa intocmesca toate actele, iar in 24 de ore Ioan Avram Muresan sa fie incarcerat la penitenciarul din Baia Mare, informeaza TVR Info.

Conform postului Romania TV, avocatii se gandesc deja sa faca cereri de intrerupere a pedepsei pe motiv ca Muresan ar avea grave probleme de sanatate.

Faptele au fost comise in 1999, in timpul guvernarii CDR, cand Muresan era membru al Guvernului din partea PNTCD. Dosarul a fost deschis insa in 2003, in timpul guvernarii Nastase.

Procurorii anticoruptie au decis in 12 septembrie 2003 inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Avram Muresan pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, deturnare de fonduri si fals intelectual.

Muresan este acuzat ca, alaturi de Ioan Enea Truta (fost consilier in Ministerul Agriculturii si Alimentatiei) si Silvia Capitanu (fost director general al Directiei Integrare Europeana si Cooperare Internationala din acelasi minister), ar fi schimbat destinatia Fondului de contrapartida aferent imprumutului acordat Guvernului de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

Potrivit procurorilor, Muresan ar fi aprobat scoaterea din rezervele de stat a cantitatii de 5.000 de tone de ulei brut de floarea-soarelui si ar fi pus-o la dispozitia unei societati comerciale care nu indeplinea conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de imprumuturi din rezerva nationala, informeaza Rompres.

Alti fosti membri ai guvernelor anterioare sunt condamnati la decizii de inchisoare cu executare in diverse procese, dar acestea sunt in faza recursului. Este vorba despre Decebal Traian Remes, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Caltabosul" si premierul Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ioan Avram Muresan condamnat, #Ioan Muresan inchisoare, #ministru condamnat definitiv inchisoare , #inchisoare