Senator PSD condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare

Joi, 14 Iulie 2016, ora 18:15
4973 citiri
Senator PSD condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Victor Mocanu, fost presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Buzau, a fost condamnat, joi, de catre judecatorii instantei supreme la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul Maternitatea, iar fostul director al CJ, Constantin Lungu, a primit trei ani, tot cu executare. Sentintele pot fi insa atacate cu apel.

Victor Mocanu a fost condamnat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul in forma calificata si in forma continuata.

De asemenea, Constantin Lungu a fost condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul in forma calificata si continuata, dar si pentru fals intelectual.

In acelasi dosar, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare de cinci ani, Daniel Mihail Badic, directorul firmei care a inchiriat aparatura medicala Consiliului Judetean pentru inagurarea formala a Maternitatii Buyau, in timpul campaniei electorale din 2012.

Badic a fost condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul in forma calificata si in forma continuata.

Magistratii instantei supreme au decis sa mentina masurile asiguratorii luate de catre procuror asupra unor bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mocanu si Badic, pana la concurenta sumei de peste 565.000 de lei.

Perchezitiile la CJ Buzau, incheiate dupa 8 ore. Anchetatorii au ridicat saci cu documente

Senator PSD trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Senatorul Victor Mocanu a condus Consiliul Judetean Buzau timp de doua mandate, intre anii 2004 si 2012. In timpul celui de-al doilea mandat, Consiliul Judetean Buzau a construit o noua maternitate evaluata initial la patru milioane de euro, ale carei lucrari au ajuns in final sa coste peste 15 milioane de lei.

Cladirea finalizata partial in anul 2012 a fost inaugurata formal pe data de 1 iunie 2012, cu cateva zile inainte de scrutinul pentru alegerea autoritatilor locale, scrutin la care Victor Mocanu a candidat independent pentru un nou mandat de presedinte al CJ Buzau.

Maternitatea a fost inaugurata cu o ceremonie fastuasa urmata de o zi a portilor deschise in care buzoienii au avut acces la primele doua etaje ale unitatii spitalicesti, mobilate si utilate cu aparatura inchiriata de la firme Medical Finance Projects cu sume importante.

Victor Mocanu a pierdut alegerile, iar noul presedinte de atunci al CJ Buzau, Cristi Bigiu, a gasit in derulare contractele de inchiriere ale echipamentelor medicale, desi maternitatea nu era functionala. Practic, firma Medical Finance Project incasa lunar zeci de mii de euro de la Consiliul Judetean pentru aparatura inchiriata, dar Maternitatea nu era functionala.

Noua conducere a Consiliului Judetean a reziliat contractele si a facut plangere la DNA impotriva fostului presedinte Victor Mocanu, in urma careia senatorul, ales pe liste PSD in 2012, a fost condamnat, joi, la inchisoare cu executare, decizia putand fi atacata cu apel la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Aberatia zilei: Maternitate data in folosinta la 4 ani de la prima inaugurare electorala

Maternitatea a devenit functionala in primavara anului 2016, la patru ani de la inaugurarea formala organizata de senatorul Victor Mocanu pentru a castiga capital electoral in vederea castigarii unui nou mandat de presedinte al CJ Buzau.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Mocanu inchisoare, #Victor Mocanu condamnat , #inchisoare