Sindicalistii din penitenciare: Suntem in criza financiara! Se pune problema suspendarii unor drepturi

Sambata, 23 Martie 2019, ora 10:34
4785 citiri
Sindicalistii din penitenciare: Suntem in criza financiara! Se pune problema suspendarii unor drepturi
Foto: Arhiva Ziare.com

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) atrage atentia ca sistemul penitenciar se afla in criza financiara, existand posibilitatea ca anumite drepturi sa fie suspendate.

"E clar! Suntem in criza financiara in sistemul penitenciar. Avem 83% din necesar si se pune problema suspendarii unor drepturi. Mai grav, sefii ANP si cei din Justitie n-au nici solutii reale si nici dorinta de a ne ajuta. Asta, in timp ce Guvernul ne comunica in bucla ca suntem tigrul economic al omenirii. Singura intrebare e daca ii lasam sa-si bata joc sau reactionam!?", transmit sindicalistii din penitenciare intr-un comunicat de presa remis sambata.

FSANP subliniaza ca bugetul determina Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sa incerce sa nu mai plateasca anumite drepturi, precum plata orelor suplimentare sau decontul serviciilor turistice.

"Aflasem ca stam prost cu bugetul inca de la intalnirea ineguratului cu directorii de penitenciare. Avem 83% din necesar, iar sanse de rectificari pozitive catre 0. Ceea ce si determina ANP sa incerce nu mai plateasca anumite drepturi si sa anunte ca ia in calcul amanarea numirii absolventilor scolilor si academiilor care pregatesc personalul din penitenciare. A confirmat-o si Dobrica in intalnirea cu sindicatele, de la care la un moment dat s-a retras in viteza. Acum vedem si in scris dispozitiile transmise.

Ce pierdem asadar? Si n-o sa ma straduiesc asa cum fac aia mai prietenosi cu gasca Toader - Dobrica sa gasesc motive de liniste, pentru ca nu sunt. Suntem in pericol de a ne fi suspendate drepturi castigate cu greu: plata orelor suplimentare si decontul serviciilor turistice intr-o prima etapa. Dupa care, pentru ca de salarii e mai greu sa se atinga, se vor indrepta catre alte deconturi, transport si chirie. Avertizam asa cum am facut-o inca din toamna anului trecut, si se intampla azi", se mai arata in comunicat.

Foto: FSANP

Puteti citi integral comunicatul aici.

Amintim ca in luna februarie politistii si angajatii din inchisori au protestat in fata Guvernului, in timp ce ministrii UE se aflau la Bucuresti. Cei in cauza au recurs la protest dupa ce au fost amagiti de la inceputul guvernarilor PSD-ALDE ca isi vor primi drepturile salariale restante, precum si ca li se vor imbunatati conditiile de munca, insa, in schimb, au vazut cum masurile sunt indreptate pentru buna-starea detinutilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#FSANP criza financiara, #sindicalisti penitenciare criza financiara, #FSANP buget probleme , #inchisoare