Solomon, condamnat definitiv: Politica nu se face cu sfinti, nici macar cu oameni, se face cu diavoli

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 17:20
3377 citiri
Solomon, condamnat definitiv: Politica nu se face cu sfinti, nici macar cu oameni, se face cu diavoli
Foto: Adevarul

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei care a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru coruptie, a spus ca isi va da demisia din PP-DD si ca se va preda, cu toate ca este nevinovat.

"Normal ca imi dau demisia din moment ce sunt condamnat. Pot sa imi si revoce mandatul, ce mai conteaza? Ma duc sa imi execut pedeapsa. Ma predau si astept sa fiu incarcerat", a declarat Solomon, vineri, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Intrebat daca nu cumva i se pare o pedeapsa prea mare, fostul primar a raspuns ca el nici macar nu este vinovat si ca a fost condamnat pe banuieli.

"E doar o presupusa fapta de coruptie, dar daca instanta asa a decis, eu ce sa mai fac? Intrati pe rechizitoriu si vedeti ce fapte am facut eu. Am fost condamnat pe banuieli, suspiciuni sau din alte motive. Eu cred in justitia din aceasta tara, dar sunt si multe erori judiciare".

Antonie Solomon, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare

Intrebat daca a meritat sa comita anumite fapte, Solomon a raspuns ca el nu este vazut ca un infractor in Craiova, ci ca un erou local.

"M-am gandit de multe ori ca inainte puneam pe primul plan Primaria, nu familia. Eu sunt vazut ca un erou local, nu ca un infractor, deci a meritat. Dar a daunat mult in familia mea, pentru ca m-am dedicat primariei. Dar sunt convins ca politica nu se face cu sfinti, nici macar cu oameni, se face cu diavoli.

Mi-au lasat un gust amar anumite evenimente si anumiti oameni. Dar asa a vrut Dumnezeu, am si eu destinul meu. Eu nu am fost un om super cinstit, dar in speta asta sunt nevinovat, sa fii condamnat pe banuieli...Vreau sa ma retrag din viata politica, ii las pe altii sa faca politica. Nu poti sa acuzi un om fara denuntator, fara martori, fara nimic, nimic, nimic!", a acuzat Solomon.

El a mai precizat ca nu va mai incerca sa faca nimic, dar ca va discuta totusi cu avocatul lui. "Mi-e lehamite, nu mai vreau niciun fel de dreptate, nici la CEDO. Am gresit si eu fata de familie, fata de Primarie, sunt un pacatos", a conchis Solomon.

Fostul primar al Craiovei a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie, potrivit unei decizii definitive luate vineri de instanta suprema, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile fata de condamnarile decise in 11 iulie de un complet de trei magistrati ai aceleiasi instante.

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, trei ani de inchisoare cu executare (Video)

Toate recursurile inculpatilor au fost respinse ca nefondate, astfel ca Solomon, Penescu si celelalte doua persoane judecate raman cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.

In 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon si omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnati de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie.

Conform hotararii din 11 iulie, Solomon, in prezent senator PP-DD, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Antonie Solomon inchisoare, #Antonie Solomon condamnat definitiv, #Antonie Solomon coruptie , #inchisoare