Solomon, eliberat: Ordinul de incetare a suspendarii din functia de primar, semnat (Video)

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 20:06
2813 citiri
Solomon, eliberat: Ordinul de incetare a suspendarii din functia de primar, semnat (Video)
Foto: Capital

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat miercuri, la o jumatate de ora dupa eliberarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, ca in aceasta seara il va astepta la biroul sau din Palatul Administrativ cu ordinul de incetare a suspendarii mandatului acestuia de primar al Craiovei.

"Este asa cum ma asteptam. Conform Constitutiei nu putea sa stea mai mult de 180 de zile in arest. A durat un pic mai mult pentru ca instanta competenta a fost Curtea de Apel si nu Tribunalul. Eu il astept in Craiova, la birou, cu ordinul de incetare a suspendarii sale din functia de primar al Craiovei", a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Prefectul a mai precizat ca, in jurul orei 16.00, a vorbit cu fiul primarului Antonie Solomon, Iulian Solomon, care l-a anuntat ca este in drum spre Craiova.

Solomon, a parasit, miercuri seara, Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati, unde a fost asteptat de fiul si de avocatul sau, declarand la iesire ca ii este dor de sotie si de Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, judecat pentru fapte de coruptie alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu si de alti inculpati, a iesit pe poarta Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta din Galati in jurul orei 17:45, la cateva ore dupa ce Curtea de Apel Galati i-a admis recursul si a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive dictata de Tribnalul Galati cu masura interzicerii parasirii municipiului Craiova.

La poarta inchisorii l-au asteptat fiul si avocatul sau. Dupa ce a pasit afara, si-a imbratisat indelung fiul si a facut o declaratie scurta pentru jurnalisti. "Va zic 'Sarut mana, La multi ani' daca aveti Marii, Marin in familie. Atat. Mi-e dor de nevasta, mi-e dor de Craiova. Am niste datorii de suflet de platit fata de baiatul meu si fata de nevasta mea. Vreau sa le platesc pe lumea asta, nu pe lumea ailalta. Dupa aceea ma mai gandesc la Primarie", a afirmat Antonie Solomon.

Rugat sa comenteze dovezile de simpatie pe care le-a primit in toata perioada in care a fost arestat de la craioveni, care au venit in grupuri numeroase la termenele importante din dosar, el a declarat: "Da, stiu ca sunt iubit in Craiova. Asta inseamna ca munca mea nu a fost in zadar". Intrebat daca va merge, in aceasta noapte, la sediul Primariei Craiova in cazul in care va fi asteptat acolo de cetateni, Solomon a raspuns afirmativ. "O sa merg pentru oameni. Nu trebuie sa-ti bati joc de cei care isi pun atata incredere in tine", a spus primarul suspendat al Craiovei.

In acelasi timp, insa, el a respins ipoteza unui proces politic. "Nu, nu cred. E un proces. Ma rog, sunt niste banuieli, nu indicii. O sa vedem. Cred in justitia din aceasta tara, in actul de justitie", a afirmat Antonie Solomon, dupa care s-a urcat in masina condusa de fiul sau si a pornit catre Craiova.

El nu-si va putea relua, insa, atributiile de primar. Pe langa interdictia de a parasi municipiul Craiova, Curtea de Apel Galati i-a interzis lui Antonie Solomon sa ia legatura cu ceilalti inculpati din dosar si cu martorii, sa-si exercite profesia si sa desfasoare activitatea in exercitarea careia a fost savarsita fapta, au declarat reprezentantii instantei.

Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs la instanta superioara.

Dosarul 6618/121/2010, in care Antonie Solomon este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu si de alti inculpati, are un nou termen de judecata pe 20 septembrie. Dosarul a sosit la Tribunalul Galati pe 7 iulie, fiind stramutat de la Tribunalul Arges in urma unei decizii a Inalte Curti de Casatie si Justitie.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Antonie Solomon eliberat, #Antonie Solomon primar Craiova , #inchisoare