Stanculescu sufera de boli grave, dar poate sta in inchisoare

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 16:48
963 citiri
Stanculescu sufera de boli grave, dar poate sta in inchisoare

Curtea Militara de Apel arata in motivarea sentintei prin care a decis reincarcerarea lui Victor Stanculescu, ca Tribunalul Militar nu a tinut cont, in decizia de intrerupere a pedepsei, de concluziile expertizei medico-legale, care arata fostul general putea fi tratat si in penitenciar.

"Hotararea de admitere a cererii de intrerupere a executarii pedepsei inschisorii formulata de condamnatul Victor Atanse Stanculescu pronuntata de Tribunalul Miltiar Teritorial a fost data cu incalcarea legii de procedura", se arata in motivarea Curtii Militare de Apel.

Magistratii arata, in aceeasi motivare, ca Tribunalul Militar Teritorial a respins concluziile raportului noii expertize medico-legale la care a fost supus Stanculescu, pe motiv ca nu a fost semnat de toti membrii comisiei. Concluziile expertizei aratau clar, potrivit magistratilor Curtii, ca Victor Atanasie Stanculescu poate fi tratat si in sistemul penitenciar.

De asemenea, Tribunalul Militar Teritorial "a inteles sa diferentieze intre concluziile expertizei medico-legale si expertiza medico-legala propriu-zisa (...) ca intre doua entitati absolut independente", se mai arata in motivarea magistratilor de la Curtea Militara de Apel.

In acest fel, spun magistratii Curtii Militare de Apel, Tribunalul Militar Teritorial a stabilit "concluzii medico-legale (...) incalcand in acest fel regulile care disciplineaza procesul penal cat si pe cele ale logicii, prin asumarea de catre instanta a unui rol dublu, si de efectuare de judecati si de furnizarea de temeiuri in baza carora realizeaza aceste judecati".

Magistratii Curtii Militare de Apel mai arata, in motivare, ca intr-adevar Stanculescu sufera de boli grave, dar, potrivit concluziilor expertizei medico-legale, avizate de Comisia Superioara de Medicina legala, acestea nu il pun pe fostul general in imposibilitatea de a isi executa pedeapsa cu inchisoarea.

Curtea Militara de Apel a decis, pe 18 septembrie, sa admita recursul procurorilor impotriva intreruperii executarii pedepsei, pe o perioada de un an, pentru fostul general Victor Stanculescu, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara, hotararea fiind definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stanculescu inchisoare boli grave , #inchisoare