Ziare.com

Sute de angajati au dat in judecata Penitenciarul Iasi

Joi, 17 Mai 2018, ora 17:15

   

Sute de angajati au dat in judecata Penitenciarul Iasi
Aproximativ 300 de angajati ai Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi au decis sa dea in judecata institutia, solicitand magistratilor sa dispuna obligarea institutiei la achitarea unor sporuri din anii precedenti.

Membrii Sindicatului Iuris au actionat in judecata, joi, Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, cerandu-le magistratilor din cadrul Tribunalului Iasi, in contencios administrativ si fiscal, calcularea drepturilor salariale si recalcularea indemnizatiilor.

Dorin Scarlii, liderul Sindicatului Iuris, a declarat, joi, ca oamenii nu vor altceva decat sa le fie respectate drepturile salariale.

"Am decis sa cerem parerea instantei cu privire la drepturi salariale ale angajatilor din cadrul Penitenciarului Iasi. Ne-am adresat Tribunalului Iasi, dupa ce alti colegi din tara au obtinut sentinte favorabile, in spete similare, cum ar fi la Bistrita.

Este vorba despre acordarea unor sporuri reglementate prin lege, pe ultimii trei ani, sporuri ce au fost taiate in anumite situatii, cum ar fi cel de dispozitiv. Va dau un exemplu: daca un agent isi ia concediu de odihna, el nu mai beneficiaza de anumite sporuri, cum ar fi cel de obiectiv. Insa, daca agentul este sunat in concediu sa vina la munca, el trebuie sa isi intrerupa concediul", a spus Scarlii.

Potrivit acestuia, toti cei 288 de membri ai sindicatului au actionat in judecata penitenciarul iesean, dar sumele solicitate nu sunt foarte mari.

"Nu este vorba despre sume foarte mari, undeva intre 100 si maximum 300 de lei, dar, cand e vorba despre ani de zile in care nu le primesti, se aduna! Eu nu am putut decat sa cer retroactiv si nu solicitam decat sporuri prevazute prin lege. Decizia de neacordare a sporurilor nu cred ca a fost luata la nivel de institutie, ci la nivel central", a adaugat Dorin Scarlii.

Conform acestuia, Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi are aproape 390 de angajati, insa nu toti fac parte din Sindicatul Iuris.

Angajatii au avut mai multe nemultumiri in ultimele luni, printre ele regasindu-se neplata orelor suplimentare, neacordarea zilelor de concediu legal, lipsa de personal sau conditiile improprii in care isi desfasoara activitatea.

Citeste si Tudorel Toader, despre nemultumirile grefierilor si sindicatelor din penitenciare: Am luat si luam mereu masuri


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor