Tanarul din Craiova arestat pentru propaganda ISIL e acuzat de colegul de celula ca incearca sa-l converteasca

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 23:14
6295 citiri
Tanarul din Craiova arestat pentru propaganda ISIL e acuzat de colegul de celula ca incearca sa-l converteasca
Foto: Arhiva/Ziare.com

Colegul de celula al tanarului din Craiova acuzat ca pregatea un act de terorism a cerut sa fie mutat pe motiv ca Luigi Boicea se roaga de doua ori pe noapte cu voce tare, incearca sa il converteasca la islamism si ii vorbeste permanent despre metode "de suprimare a dusmanilor islamului", sustin surse judiciare.

Barbatul care din 8 decembrie sta in aceeasi celula din Arestul Politiei Capitalei cu Constantin Luigi Boicea este arestat preventiv pentru camatarie.

Constantin Luigi Boicea, tanarul de 18 ani din Craiova acuzat de DIICOT ca se pregatea sa comita un act de terorism, a fost arestat pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia a fost contestata de Luigi Boicea la instanta suprema, care nu a stabilit inca termenul la care cererea acestuia de eliberare din arest va fi analizata.

Luigi Boicea este in Arestul Politiei Capitalei din 8 decembrie, cand a fost retinut de procurorii DIICOT, pentru ca a incalcat conditiile controlului judiciar si ar fi participat la activitatile de instruire desfasurate online de organizatia terorista Stat Islamic.

Anchetatorii il acuza pe Boicea de pregatire in vederea folosirii armelor de foc si dispozitivelor explozive in scopul comiterii unui act de terorism, dupa ce acesta a incalcat conditiile controlului judiciar, care ii interziceau sa foloseasca Internetul.

Potrivit procurorilor, Boicea, pe intreaga perioada a controlului judiciar, a incalcat in mod sistematic obligatia instituita in sarcina sa, inclusiv dupa data de 24 septembrie 2016, cand a devenit major, continuand sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti apartinand organizatiei teroriste Stat Islamic si a incercat sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai respectivei organizatii teroriste in satisfacerea dorintei manifeste de a obtine sprijin logistic si financiar pentru savarsirea unui act de terorism.

Procurororii spun ca au date ca, din 2015 si pana in prezent, tanarul a participat la activitatile de instruire si pregatire desfasurate online de organizatia terorista Stat Islamic pe site-uri de profil.

In 6 decembrie 2016, procurorii DIICOT au dispus extinderea cercetarilor, inceperea si continuarea urmaririi penale fata de Luigi Boicea sub aspectul savarsirii infractiunii de participare la instruirea sau pregatirea in vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munitiilor, explozivilor, in scopul comiterii unui act de terorism.

Rudele tanarului au povestit ca acesta a renuntat in 2013 la religia crestin-ortodoxa pentru a trece la cea musulmana.

Luigi Constantin Boicea provine dintr-o familie destramata, tatal sau fiind eliberat in 2015 din penitenciar. Mama sa este angajata a Regiei Autonome de Transport Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coleg celula tanar islamist Craiova mutare, #tanar arestat Craiova atentate teroriste , #inchisoare