Toader este acuzat de dezinformare in cazul mortii lui Stan Mustata

Vineri, 10 August 2018, ora 10:41
4746 citiri
Toader este acuzat de dezinformare in cazul mortii lui Stan Mustata
Foto: Arhiva Ziare.com

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor il acuza pe ministrul Justitiei de "dezinformare prin omisiune" in cazul mortii lui Stan Mustata.

Federatia sustine ca Tudorel Toader avea informatii de natura sa clarifice circumstantele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronata facuta intre transferul din penitenciar al fostului magistrat si decesul care a avut loc o luna mai tarziu, pe fondul unor afectiuni cronice.

"Ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, declara recent ca a cerut controale la penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu ca urmare a decesul detinutului Stan Mustata, desi acestea se declanseaza din oficiu de catre Parchet in cazul decesului unei persoane custodiate, indiferent de motivele aparente.

O reactie extrem de nepotrivita, avand in vedere ca acesta cunostea informatii de natura a clarifica circumstantele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronata facuta intre transferul detinutului si decesul care a avut loc o luna mai tarziu, pe fondul unor afectiuni cronice", spun reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor intr-un comunicat de presa transmis vineri dimineata.

Ei arata ca fostul judecator Stan Mustata a decedat in 8 august, in jurul orei 22.15, la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului de Nefrologie Carol Davila, in dimineata zilei urmatoare ministrul Toader fiind informat in amanunt de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor referitor la acest eveniment.

"Consideram asdar ca ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, nu si-a respectat obligatia de informare corecta a publicului si a incercat sa se scoata in mod cinic din ecuatia responsabilitatii pentru eventualele nereguli si probleme de sistem, una fiind chiar masura recenta a acestuia de a reorganiza Serviciul medical din penitenciare intr-unul de supraveghere medicala in pofida opozitiei exprimate de catre specialisti", acuza sindicalistii din Administratia Penitenciarelor.

Administratia Nationala a Penitenciarelor si Avocatul Poporului au anuntat joi inceperea unor anchete la penitenciarele Rahova, Giurgiu si Jilava in legatura in cazul fostului judecator Stan Mustata, aflat in detentie pentru luare de mita, care a murit in urma unui infarct miocardic.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Stan Mustata murit ancheta, #ancheta penitenciar Stan Mustata , #inchisoare