Se introduc sensuri unice pe marile artere din centrul Bucurestiului

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 09:31
4693 citiri
Se introduc sensuri unice pe marile artere din centrul Bucurestiului
Foto: Realitatea TV

Primaria Bucuresti are o noua strategie pentru a fluidiza traficul in centrul orasului. Autoritatile s-au gandit la un plan de sensuri unice care, teoretic, ar decongestiona aglomeratia care se creeaza in fiecare zi pe strazile Capitalei.

Schimbarile rutiere se vor face in primavara, dupa ce vremea nu va mai crea probleme soferilor, scrie B365. De asemenea, pe strazile care vor deveni cu sens unic, o banda va fi rezervata transportului in comun.

"La sfarsitul acestui an sau cel mai probabil in primavara, cand trecem de vremea rea, se va introduce sens unic pe Calea Dorobanti intre Stefan cel Mare si Bd. Dacia si pe Polona, intre aceleasi artere. Practic, pe Calea Dorobanti se va circula doar pe sensul dinspre Stefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polona in sens invers", a precizat Ion Dedu, director executiv al Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.

Intre capatul din zona de Nord a Capitalei si strada Glinka, pe Calea Floreasca, se va circula intr-un singur sens, pe directia Soselei Stefan cel Mare. Tot pe Calea Floreasca, pe segmentul dintre strada Glinka si Soseaua Pipera va fi de asemenea sens unic, numai ca invers, din nord catre sud. Pe Calea Floreasca va fi permisa circulatia in ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport in comun, taxiuri si masinile de interventie 112.

Bulevardul Barbu Vacarescu va fi de asemenea cu sens unic. De la intersectia cu Bulevardul Lacul Tei, soferii vor circula intr-un singur sens pe directia nord pana la intersectia cu Soseaua Pipera. De asemenea, pe aceeasi artera, autoritatile vor sa mute linia de tramvai. "Vrem sa mutam linia de tramvai de pe mijlocul strazii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate langa trotuar. Va fi realizat si un peron inverzit.", a explicat directorul Ion Dedu.

Pe tot Bulevardul Lacul Tei sa va circula intr-un singur sens pe directia catre intersectia cu Doamna Ghica-Barbu Vacarescu.

In planurile autoritatilor se afla si Bulevardul Pache Protopopescu si Soseaua Iancului unde se va circula doar intr-un singur sens dinspre Piata Protopopescu spre soseaua Pantelimon. Si pe bulevardul Ferdinand, de la intersectia cu Soseaua Mihai Bravu pana la Piata Pache Protopopescu, se va circula intr-un singur sens. Tot pe un singur sens se va merge si pe Soseaua Pantelimon, din intersectia cu Bulevardul Iancului, apoi pe strada Ritmului, pana pe Bulevardul Ferdinand.

Masinile vor circula intr-o singura directie si pe Strada Progresul, de la Razoare si pana la intersectia cu strada C. Istrati. Soferii care vor sa circule in sens invers se vor putea intoarce pe Soseaua Viilor unde va fi sens unic pe segmentul intre Bulevardul George Cosbuc si strada Constantin Istrati.

Alte strazi pe care se va circula intr-un singur sens sunt strada Gheorghe Tei (intre strada Judetului si Teiul Doamnei), pe strada Scheiul de Sus (pe directia Bulevardului Lacul Tei), pe bulevardul Carol I (intre intersectia cu Strada Mantuleasa pana la Bursa de Valori Bucuresti, pe sensul catre Universitate), pe strada Mantuleasa (pe sensul catre Bulevardul Carol I) si pe strada Popa Soare (pe sensul dinspre strada Traian spre Universitate).

Autoritatile spun ca schimbarea regimului de circulatie pe strazile din Capitala va fi realizata treptat in functie de dificultate.

"Vom introduce sensuri unice treptat. Avem strazi unde tot ce trebuie sa facem este sa trasam marcaje si sa punem indicatoare rutiere, cum e pe Dorobanti si pe Polona. In acest cazuri, schimbarile se vor realiza rapid. Insa, cum e pe Barbu Vacarescu unde trebuie sa reabilitam si sa mutam linia de tramvai inainte de a introduce sens unic, acolo procesul va mai dura. Depinde si de fondurile pe care le avem la dispozitie", a explicat Ion Dedu.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#trafic schimbari Bucuresti sensuri unice, #aglomeratie primarie plan sens unic, #schimbari strazi Bucuresti, #sensuri unice Bucuresti , #infotrafic