Ancheta la Sanatoriul Agigea, unde pacientii ar fi batuti si obligati sa munceasca

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 13:54
3377 citiri
Ancheta la Sanatoriul Agigea, unde pacientii ar fi batuti si obligati sa munceasca
Foto: praha.eu

Prefectura Constanta, Inspectoratul Teritorial de Munca si Politia au inceput anchete la Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Agigea, dupa ce o fosta angajata si rudele unor fosti pacienti au reclamat ca pacientii sunt batuti, tratati ca niste sclavi si obligati sa munceasca in folosul directorului.

Conducerea unitatii spune insa ca este vorba de terapie prin munca, in aer liber, relateaza Realitatea Tv. Asistenta sefa a sanatoriului este acuzata de o fosta infirmiera si de rudele unor pacienti ca loveste fara milapacientii.

"O batea atat de tare, a cincea oara, ca am intervenit sa o salvez si i-am zis sa nu mai dea, ca este om. Si a zis: "O bat cat vreau eu, aici fac ce vreau eu, ca este oligofrena". Nu era prima oara cand o batea sau cand ii bate pe ceilalti", a declarat o fosta infirmiera de lasanatoriu.

"Facea un barbat galagie pe hol si a luat doamna Aura o coada de bici de sarma si l-a incins saracu de zbiera ca din gura de sarpe, ca un animal, ca un animal. L-a trimis la baie sa se spele si inapoi la camera", a afirmat fratele unui fost pacient.

La Politie au fost depuse doua plangeri penale impotriva asistentei sefe, legate de violente si furt. Si directorul institutiei este acuzat ca i-ar pune pe bolnavi sa lucreze la propria lui ferma. Medicul sustine, insa, ca este vorba de terapie prin munca.

"Ergoterapia este una din modalitatile pin care noi venim in intampinarea cerintelor lor, deci noi avem grija ca ei sa aiba in permanenta o ocupatie constructiva (...) Nu are relevanta locatia, important este ca ei sa aiba activitate", a declarat directorul Ovidiu Preda.

Prefectura, Inspectoratul Teritorial de Munca si Politia fac anchete. "Stiu ca oamenii sunt batuti, am aflat de la cei care au facut reclamatii, au fost pusi sa presteze munca in favoarea directorului de la acea sectie. Cred ca va necesita o ancheta de amploare la aceasta unitate", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

La unitatea din Agigea sunt internati bolnavi cu probleme psihice care, dupa tratament, ar putea fi reintegrati social. Multi dintre bolnavii care ajung aici au fost adusi de la Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sanatoriul Agigea, #violente pacienti asistenta sefa , #infractiuni