Jafuri ca in filme cu ponturi date de politisti, in Timisoara

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 14:47
7925 citiri
Jafuri ca in filme cu ponturi date de politisti, in Timisoara
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei hoti care furau din locuinte au fost prinsi in flagrant de o echipa formata din politisti si procurori DIICOT. Din primele cercetari reiese ca infractorii primeau ponturi de la angajati ai Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis.

Procurorii din Timisoara au dispus retinerea pentru 24 de ore a celor trei barbati - Gratian Ioan Pinter, Erwin Alin Muller si Cristian Buta - pentru constituire unui grup infractional organizat, furt calificat, dare de mita, instigare la divulgare de informatii nepublice si santaj.

Cercetarile au scos la iveala faptul ca grupul era coordonat de Gratian Ioan Pinter. Acesta platea mai multi angajati din cadrul IPJ Timis. In schimb, respectivii ii ofereau acces la informatii confidentiale din baza de date a institutiei. De asemenea, Pinter obtinea date despre posibile anchete care l-ar fi vizat.

Oamenii legii, mana in mana cu infractorii

"Inculpatul Pinter Gratian Ioan a actionat cu premeditare, in vederea culegerii de informatii si pregatirii actiunilor de patrundere prin efractie in anumite imobile, cu scopul insusirii unor sume de bani sau alte valori despre care avea indicii ca s-ar afla in respectivele imobile. Astfel, inculpatul a apelat, in prealabil, la sursele sale din randul lucratorilor de politie, pentru a verifica in bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea si domiciliul persoanei vizate.

Ulterior, membrii grupului infractional care actionau sub coordonarea inculpatului Pinter Gratian Ioan filau locatia tinta, pentru a identifica vulnerabilitatile si a stabili care ar fi modalitatile cele mai eficiente de patrundere, inclusiv prin achizitia prealabila de unelte speciale pentru fortarea usilor de acces. Cand toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului actionau foarte bine organizati, utilizand autoturisme inchiriate sau cu numere de inmatriculare schimbate, cagule, manusi si alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru patrunderea prin efractie", potrivit IPJ Timis.

Hotii au lovit pentru ultima oara, miercuri seara. Mascati, purtand cagule, hanorace cu gluga si manusi, au fortat cu un levier usa din spate a unui bloc din Timisoara. Au patruns in imobil si au intrat, apoi, prin efractie intr-un apartament. Acolo i-au prins politistii.

In timpul cercetarilor prealabile, procurorii DIICOT au stabilit ca liderul gruparii avea si alte probleme cu legea. Mai exact, el isi lovise si amenintase fosta sotie si alte rude pentru le determina sa-i dea 80.000 de euro si sa-i cedeze proprietatea asupra unui apartament.

Cei trei barbati urmeaza sa fie dusi la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#politisti ponturi hoti Timis, #politisti infractori Timis, #hoti locuinte politisti Timis , #infractiuni