Documente cu date personale, aruncate la gunoi langa sediul Finantelor Publice Brasov

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 15:34
2316 citiri
Documente cu date personale, aruncate la gunoi langa sediul Finantelor Publice Brasov
Foto: Directia de Finante Publice Brasov

Numeroase documente care contin datele personale ale unor persoane fizice si societati comerciale au fost gasite in tomberoanele de langa sediul Finantelor Publice Brasov, insa conducerea institutiei neaga ca ar fi o neglijenta din partea angajatilor.

O parte dintre documente aruncate la gunoi contin stampila DGRFP Brasov si semnaturi, dar sunt si multe "ciorne" ale unor formulare intocmite gresit sau anulate, informeaza Mediafax.

Directorul executiv al institutiei, Lucian Voinescu, a declarat ca documentele respective "erau, de fapt, niste bonuri fiscale ale unei societati comerciale care cuprindeau datele firmei, CUI, iar aceste date nu sunt secrete".

"Documente cu stampila nu aveau cum sa iasa din institutie", a spus Lucian Voinescu. El a precizat, totodata, ca a fost vorba de "un incident minor care a fost rezolvat, iar lucrurile au intrat in normalitate".

Directia Finantelor Publice Brasov aduna actele fiscale din sase judete.

UPDATE: La cateva ore de la incident, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a anuntat ca a amendat cu 3.000 de lei Directia Finantelor Publice Brasov.

"In investigatia realizata ca urmare a sesizarii primite de la presa, s-a constatat ca Directia Generala Regionale a Finantelor Publice Brasov, in calitate de operator de date personale, nu a luat masurile necesare pentru a impiedica pierderea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal pe care le gestioneaza", informeaza institutia, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Reprezentantii Autoritatii precizeaza ca amenda contraventionala a fost aplicata pentru "neindeplinirea obligatiilor privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor de date cu caracter personal".

Legislatia in vigoare prevede ca orice operator are obligatia de a aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului autorizat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#date personale gunoi Brasov, #documente oficiale gunoi Brasov , #infractiuni