Ziare.com

Functionare din Arad, trimise in judecata pentru un prejudiciu de 200.000 de lei

Luni, 20 Iunie 2011, ora 18:09

   

Functionare din Arad, trimise in judecata pentru un prejudiciu de 200.000 de lei
Doua angajate ale Primariei Graniceri, din judetul Arad, au fost trimise in judecata, fiind suspectate de crearea unui prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

"Ofiterii Serviciului de Investigare Fraude din cadrul IPJ Arad au finalizat cercetarile intr-un dosar de cercetare penala si au propus trimiterea in judecata a doua femei, care sunt suspectate ca, in calitate de angajate la primaria unei localitati din judet, au creat un prejudiciu de aproape 200.000 lei", a declarat Camelia Tuduce, purtator de cuvant al IPJ Arad.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2008-2009, una dintre cele doua angajate ale Primariei Graniceri a emis, in calitate de casier, 3.980 de chitante fiscale prin care a incasat de la contribuabili sume de bani cu titlu de venituri la bugetul local (taxe si impozite), insa nu a inregistrat in contabilitatea institutiei decat aproximativ jumatate din acestea.

"Prin acest mod, femeia a prejudiciat bugetul primariei cu suma totala de 176.971 lei, astfel incat s-a propus trimiterea acesteia in judecata, sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare in forma continuata, fals material si uz de fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata', a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Arad.

De asemenea, in cadrul cercetarilor s-a mai stabilit ca femeia a falsificat duplicatele a 430 de chitante fiscale, inregistrand in contabilitate 428 din aceastea.

In acelasi dosar, politistii au propus trimiterea in judecata, sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, a unei alte functionare din aceasi primarie care, in calitate de contabil, nu si-a exercitat in mod corespunzator atributiunile de serviciu in legatura cu verificarea activitatii desfasurate de catre casiera.

Sursa: rNews

Articol citit de 624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor